Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základová deska

Dobrý den chtěla jsem se poradit. Chceme si s přítelem postavit malý baraček vlastně dřevostavbu. Chtěli jsme ji na patkách které jsme udělali do země 0,75cm nakonec jsme se ale rozhodli že to uděláme jako základovou desku, tak jsme kolem dokola udělali beton po obvodě, který ale není v hloubce v zemi.pak chceme natahnout odpadni trubky,zasypat hlinou pak štěrkem a udusat a nakonec zalít betonem. Chci se zeptat jestli nám ta deska udrží dřevostavbu a jestli s tím nebudeme mít v budoucnu nějaký problém. Předem děkuji za jakoukoliv odpověd jelikož jsem už zoufalá a přítel si myslí že dělá vše dobře...Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pritel to delá, jak umí. V princípu nic nehrozí. Nosné jsou pilíre/patky. Obvodové "murivo" nese v… poslední
Joseph 15.08.2012 12:52
Joseph

Pritel to delá, jak umí.

V princípu nic nehrozí. Nosné jsou pilíre/patky. Obvodové "murivo" nese v podstate samo sebe + neco z hmotnosti budoucí betonové podlahy, tlaky budou minimálni.
Co múže být ale problém, potreba je rici "múže", je skutečnost že to "obvodové murivo" není v nezamrzajíci hlobce a tudiž není jisté, jak se to bude chovat zmenami objemové roztažnosti podloži, zmeny vkhkosti púdy, sezonny zmeny zima-léto, záleží od lokality do jaké míri se projeví, je pravdepodobné že praskliny na desce vzniknou.

Problém statiky nehrozí, akorát tím polezou mravenci ... nemusí to vadit ale múže, záleží co pújde na ten, v budoucnosti popraskaný beton.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru