Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žena v nouzi - Jaký zvolit postup při budování nové podlahy z důvodu nákazy dřevomorkou

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu, jaký zvolit postup při budování nové podlahy v plechovém zahradním domku. Původní podlaha byla dřevěna a museli jsme jí zlikvodovat, protože byla napadená dřevomorkou.

Dřevěná podlaha byla položená na 3 trámech, které byly zasazené do písku. Část písku, který byl v blízkosti napadených trámů jsme zlikvidovali. V písku jsou též kořeny přesličky, které se stále nemůžeme zbavit - kořeny jsou v zemi v blízkosti zahradního domku.

Mám následující plán:

Písek postříkat (polít) přípravkem na hubení dřevokazných hub (aby dřevomorka v písku nepřežívala a případně se nerozšířila někam jinam - cca 3 m od domku se nachází altán) a nechat vyschnout. Na písek položit černou folii, aby neprorůstala přeslička. Na folii nasypat vrstvu kamínků (bude stačit do výšky 5 cm?) a na kamínky položit velkoplošné venkovní dlaždice.

Napište mi, prosím, pokud se Vám na tomto něco nepozdává a případně poraďte jiný postup.

Betonovou podlahu nevolím, abych jí v případě stěhování domku na jiné místo nemusila bourat.

Děkuji předem za rady, postřehy. Monika

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
aniž bych chtěl s redsnakem polemizovat, tak na "plecháč" myslím bohatě postačí ona folie (ani ta ne…
touchwood 23.07.2012 20:38
touchwood
V domku bude tma a celkem sucho, takže nehrozí, že by tam (uvnitř) něco rostlo. Pozor! Houby (a dře…
Filuta 25.07.2012 00:15
Filuta
chápu a rozumím, ale netuším, jaké dřevo tam ta morka bude kazit ;-) Domeček je plechový, dlaždice z… poslední
touchwood 25.07.2012 12:08
touchwood

aniž bych chtěl s redsnakem polemizovat, tak na "plecháč" myslím bohatě postačí ona folie (ani ta nemusí být, není-li v okolí nadměrné vlhko) a písek. Dřevomorku klidně zlikvidovat a zadláždit do písku.

V domku bude tma a celkem sucho, takže nehrozí, že by tam (uvnitř) něco rostlo. Jiná věc je okolí domku, to bych ale řešil přesahem dlaždic a případným ilegalitem v zemi (případně travní ohrádkou).

V domku bude tma a celkem sucho, takže nehrozí, že by tam (uvnitř) něco rostlo.

Pozor! Houby (a dřevomorka obzvlášť) nepotřebují k růstu světlo! Ta kur*a dokonce roste i když jí necháš vyschnout, dovede si vodu syntetizovat chemicky. Jinak plodnice dřevomorky jsou jedlé avšak jako všechny dřevokazné houby, nic moc na chuť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru