Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupě nového automobilu

co se týče downsizingu, tak:

1. ta auta jsou tu ještě moc krátce, aby se dalo říct, že ty motory vydrží, a z mých zkušeností bych si dovolil tvrdit, že to bude horší, než motory dnešní (které už i tak nedosahují trvanlivosti motorů zpřed dvou dekád).
2. výkon těchto motorů záleží na jejich komplexnosti, např. 1,4TFSI od VW (tedy motor s turbem i kompresorem) je celkem výkonný, ale taky po čertech složitý, na druhou stranu třeba CRkový 1,6TDI 77kW, který nahradil 1,9TDI PD je z mého pohledu líný a nevýkonný (osobně otestováno) - vše záleží na křivce průběhu výkonu a krouticího momentu v závislosti na otáčkách.

Z toho plyne: pokud opravdu plánuješ velmi rychlé přesuny, volil bych přinejmenším dvoulitr dopovaný turbem, ideálně pak nějaký šestiválec s objemem nad 2,5litru a odpovídajícími křivkami výkonu a maximálkou alespoň někde okolo 220-230km/h (s tím se pojí konstrukce podvozku, vybavení pneumatikami, brzdami, atp.). Jenže to jsme u nového auta někde úplně mimo s cenami, navíc takovou motorizaci už moc výrobců nenabízí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny