Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupě nového automobilu

"reprezentativní" vs. "nepotřebuji mega známou značku" :?:

Reprezentativní auta jsou typicky právě prémiovky (BMW, Audi, MB, atp.) ;-)

Jinak 500 tisíc není zrovna málo, ale taky to není zrovna moc, na střední třídu (Mondeo, Superb, apod.) to stačit bude, ale budou to "holátka" se základní výbavou a motorizací.

Navíc by sis měla říct, co po autu požaduješ, kromě toho, že chceš výkonnější motor (viděl bych to na 100-120kW) s moderní převodovkou (šestikvalt) - tedy např. vyšší posez, větší vnitřní prostor, nebo naopak větší kufr, zda to má být sedan/kombi/MPV/hatchback (i když střední třída je celkem určující) atd.

Tohle vše by sis měla rozmyslet předem a zúžit tak svůj výběr. Upozorňuju taky, že se střední třídou ti narostou rozměry, tj. problémy s parkováním, garážováním atp.

Pokud bych měl mluvit za sebe, tak já auto koupil před 2 lety a střední třídu jsem zamítl a šel do MPV. Sice je to "krabice" s trochu větší spotřebou kvůli odporu vzduchu, ale potřeboval jsem vozit 7 lidí, a zjistil jsem asi před 5 lety, že se mi v těchto autech cestuje skvěle - člověk se nehrbí, rovný posez a pohodlně složené nohy jsou k nezaplacení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny