Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soklova venkovni omitka

http://www.mpl-stavebniny.cz/omitka-soklova-rucni- cemix-132-40kg-p-1331.html?cPath=273_275_276 Dobry den. Myslite za tato soklova omitka dycha a je vodeodolna?(soklova jadrova omitka). Je lepsi jak beton na soklu? Viz. nasledujici foto puvodniho soklu(seda cast od spodu) na kterem je beton v 2 cm vrstve pod kterym zustava voda ktera je vtahovana cihlami od zakladu. Prosim ted neresme izolace,budou provedeny nasledne po obnove soklu. Dekuji moc za kazdou radu.

Předmět Autor Datum
doporučil bych Sanační, třeba Sano 02 Žádná omítka nedýchá,
milan.cukrar 19.07.2012 21:02
milan.cukrar
Soklová omítka, vycházím-li ze zkušenosti se soklovkou od Hasitu neb Cemixáckou neznám sokl uzavře s…
sHpy00n 19.07.2012 22:26
sHpy00n
Tak ze na zaver p.Milane a p.sHpyOOne je podle meho efekt stejny jestli tam necham stary beton na zd…
pospa65 20.07.2012 04:48
pospa65
Pospa, závěr si musíte udělat sám. Já testuji na jednom baráku již asi 8 let Sano. je to od lepenky…
milan.cukrar 20.07.2012 08:40
milan.cukrar
Pane Milane izolace je jen castecna a pokud tam nejaka byla tak je podle meho v trapu. Byl to byvali…
pospa65 20.07.2012 15:00
pospa65
S tou drenážní trubkou nespěchejte, je tu několikrát vysvětleno, že je to většinou k horšímu.
kejki 20.07.2012 18:55
kejki
pospo, osobně jsem proti odkopávání, ale to je na dlouhé vysvětlování on line... Sano: http://www.ba…
milan.cukrar 20.07.2012 19:21
milan.cukrar
Pane Milane dekuji a uzijte si dovolenou......:-)
pospa65 21.07.2012 07:47
pospa65
Dobry den,proc myslite kejki? Myslite celkove zadny okop nebo okop jen s nopovou a bez dren.trubky?…
pospa65 21.07.2012 07:53
pospa65
Mnoho povyku pro nic. Dle mého názoru je zde několikrát prezentován osobní názor a to ještě neznamen…
sHpy00n 21.07.2012 08:33
sHpy00n
Mel jsem tu prave odbornika projektanta ze stare skoly. Doporucil sanacni soklovou omitku a nasledne… poslední
pospa65 21.07.2012 10:56
pospa65

Tak ze na zaver p.Milane a p.sHpyOOne je podle meho efekt stejny jestli tam necham stary beton na zdivu nebo misto nej koupim drazsi sanacku,je to tak? Mam jen totiz obavy aby ta sanacni nezafungovala stejne a spodek domu neudusila(v zime po rekonstrukci se me misty delaly ze vnitr domu vlhkostni mapy v urovni soklu a vlhko v rozich,2 mesice pred tim se natahovaly nove omitky),pak uz asi jedine odvetrany sokl. Pokud ano nebude me promrzat kdyz pouze nalepim polys na patky 1 cm od zdiva,mam tam vlozit vatu? Uz jsem tu probral mnoho moznosti a jsem docela nestastny protoze nemohu najit spravne reseni,protoze musim provest opravu soklu a zaroven provezt odvodneni domu. Podivejte se prosim na foto a jak-by jste to resily vy? Dekuji.

Pospa, závěr si musíte udělat sám. Já testuji na jednom baráku již asi 8 let Sano. je to od lepenky dolů, až k terénu. Dvakrát až třikrát za rok na to kouknu.....a zatím OK.

Dal jsem sanační prostřik, po zaschnutí Sano 02, natáhl ho hladítkem, páč to nešlo házet, uhladil uhladil a již neštukoval...

Jsem přesvědčen, že to musí vydržet déle jak beton...
Sanačka je difuzní...Vaše fleky klidně můžou být od tepelného mostu, ale jen spekuluji, páč nemám podrobnosti..
Nejlepší řešení nikdy nenajdete...
Koukám na fotku, sokl jak má roh (odskok) je nevhodný, páč se tam na tom drží voda. Asi bych to přiteplil Orsil UNI, mezeru, obklad. Hlavně zajistit proti deštové vodě.
Vy tam nemáte hydroizolaci, že?

Pane Milane izolace je jen castecna a pokud tam nejaka byla tak je podle meho v trapu. Byl to byvali obchod Jednoty tak ze se tam topilo max. na 6 hodin v jedne cimerce pred lety kamny na tuha paliva a potom ve skladu a v prodejnim sale pribyly vafky ze kteryma se topilo taky tak nejak. Od odchodu Jednoty se tam netopilo zhruba 1,5roku. Proste dum byl vecne studeny a zaroseny. Ted uz tu mame kond.kotel napojeny na radiatory a topily jsme jednu sezonu. Je pravdou to, ze fleky v rozich a zhruba na 2 m podelne se delaly jen v zime pri vetsich mrazech,prisuzoval jsem to tim ze byla udelana rekonstrukce vnitrnich omitek ktere byly urcite jeste plne vody kdyz se s pracemi na podzim zkoncilo. Ze severni strany byl castecne a provizorne odstranen beton na soklu a nahrazen obycejnou jadrovou omitkou ale bohuzel v zime se i prez to misty delaly mokre flicky,tak jsem omitku na soklu obouchal dolu a nechal jen hole zdivo a bylo to lepsi a pri tom ze severni strany uz byla kymsi provedena nopova izolace ale bohuzel jen s odvetravanim nikoliv svedenim vody pryc od domu. Ten prechod na soklu(odskok) po sondazi zeminy pod soklem mam v planu odstranit a sokl udelat cely rovny bez nejakych machrovinek. Musim opravdu prvne vyresit sokl a potom drenaz pod domem. Momentalne jedina moznost. Tak ze mam jit do sanacniho soklu a pak teprve udelat po vytvrdnuti nopovou izolaci,co myslite? Jinak s Perimetrem mam obavy ze dum udusim a bude ze vnitr plesnivet. Prosim vas o nejaky odkaz na Sano 02,muzu samozreme pouzit i soklovou sanacni jadrovou omitku WTA od Cemixu jestli se nemylim? Dekuji za nazor.

Dobry den,proc myslite kejki? Myslite celkove zadny okop nebo okop jen s nopovou a bez dren.trubky? Nejhorsi je na tom to ze nedokazu posoudit fleky na soklu,jestli je to tepelnym mostem ze omitka na soklu promrza a nebo jestli je to zpusobeno nasavanim vody pod stavbou a nasledne ukladani pod soklem ktery je absolutne uzavreny. Mam obavy kdyz se pustim do noveho nahozeni sanackou z venku a zacne me to promrzat tak prace bude v nivec. To same kdyz prilepim soklovy polys. tak ze sokl pro zmenu zadusim a ze vnitr v techto mistech se bude objevovat plisen a vlhkostni mapy. Opravdu nevim co vyzkouset jedno je k druhemu. Mam 45 mozna 50 cm silnou zed z palenych cihel,staci me na to polys.Perimetr 6 cm silny?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru