Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím natřít starý rám kola?

Ahoj, mám po dědovi překopanou favoritku starou zhruba 50 let. Je to bezvadný kolo, lehoučký... Před 6 lety jsem favoritku začal předělávat(zůstal původní jen rám). Rám byl na béžovo a už nestál za nic, takže jsem brousil a brousil dokud nebyl jen kov. Rám byl už taky víckrát natírán a tak jsem musel brousit pilně. Nakonec jsem rám odmastil a vzal šedostříbrný sprej a nasprejoval. Vše bylo v pohodě. Ale teď už je nástřik extrémně citlivý na poškození a loupe se. Místo, na kterém se odloupne barva začne okamžitě rezavět. Tak bych potřeboval vedět, co byste mi doporučili? Chtěl bych ten rám na bílo. Radši bych asi preferoval štětec než sprej, aby to byla silnější vrstva. Dalo by se tím štetcem a barvou "dosáhnout" kvality laku z kol v obchodech?

Shrnutí: Jakou barvu, zhruba cenu(menší je přijatelnější), jak to bude kvalitní a zhruba jak dlouho bude držet než odpadne

Moc děkuji za vaše odpovědi, já se v barvách vůbec neorientuju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U nás jezdí na takovém starém kole jeden takovej starší obyvatel bůhvíčeho a vyhrabává z popelnic a…
lesov 19.07.2012 21:02
lesov
To lesov Zkus to po sobě přečíst. Jediná omluva by byla, kdyby tvoje maminka měla málo mléka a kojil…
Henessy 21.07.2012 12:42
Henessy
Frajer by s takovým starým kolem nejezdil, leda by šlo o nějaký veteránský sraz, jinak by ho doma po… poslední
hm 22.07.2012 12:54
hm

U nás jezdí na takovém starém kole jeden takovej starší obyvatel bůhvíčeho a vyhrabává z popelnic a kontejnerů bůhvíco. Nechává za sebou docela slušnej bordel a tak mě napadlo, že by si taky zasloužil to staré oprýskané kolo něčím natřít. Ať jsem myslel sebevíc, napadlo mě, jako základní nátěr, vždycky jenom hovno. Je to ekologický, logický a levný.
Myslím ale, že pro tebe bude vhodnější jiný nátěr, viz výše uvedené příspěvky.
PS. Pokud se tedy neorientuješ v barvách a měl bys přeci jen zájem, tak by to kolo bylo pak dohněda. :puff:

To lesov
Zkus to po sobě přečíst. Jediná omluva by byla, kdyby tvoje maminka měla málo mléka a kojila tě kravským. Jinak si nedovedu představit, že může být z někoho takový vůl.
Když někdo zaparkuje 50 let starou Favoritku dobře zrenovovanou, vedle novinky z uhlíkových vláken, tak ten frajer je staré kolo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru