Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou starou motorku?

Čus. Hledám nějákou veterán motorku, jenže nevím jak hledat. Laurin a klement mi přijde až moc stary, a Jawa manet už moc novy. Chtěl bych něco tak mezi - asi nějáky 30. leta. Takovy ty protáhly mašiny, ještě víc jak právě manet.
Co by jste mi poradili? Jak mám hledat? Dík :)
Změna kategorie, původně: Auto-moto (Kurt)

Předmět Autor Datum
No, v historických vozítkách se vrtám už nějakou dobu a hodně záleží na tom, PROČ chceš nějaký starý…
mirektatra 15.07.2012 08:40
mirektatra
Jestli to má být "protáhlý", tak jedině Čechie
jirka44 15.07.2012 10:15
jirka44
No nevím, těch originálů už dneska jezdí snad víc, než jich v Krásné Lípě kdysi vyrobili :-).
mirektatra 15.07.2012 10:43
mirektatra
Však taky, kdo ji vlastní tak ji neprodá. Jinak cenově by byla jen pro někoho hóóódně movitého. Mane… poslední
corve43 15.07.2012 22:23
corve43
Ale no táááák, jsou prázdniny a je strašná nuda...
ms 15.07.2012 13:29
ms

No, v historických vozítkách se vrtám už nějakou dobu a hodně záleží na tom, PROČ chceš nějaký starý krám do baráku. Některé věci ke mně "doputovaly v čase" a cítil jsem jakousi morální povinnost, zachránit je. Ať už tím, že jim poskytnu útočiště na dobu, než znovu nastane jejich čas, nebo že jsem k tomu kusu železa, ze kterého, když se správně složí, stane se "obživlý organismus", měl nějaký citový vztah. Nejpodstatnější ale vždycky byla historie takového přístroje. Přečti si pár knížek, prohlédni staré fotky a pokud tě to začne zajímat, přijdeš sám na to, co chceš.
Pokud se řadíš k lidem, kteří si tímhle způsobem uschovávají peníze na horší časy, nebo tak chtějí spekulovat, jako na burze, tak v tom Ti neporadím, to opravdu neumím. Přesto ale takovými lidmi nepohrdám a nemám jim jejich činnost za zlé. Je to jejich volba a přes to, že jejich primárním zájmem je na rozdíl ode mne majetkový prospěch, pomáhají svým způsobem k zachování historie, jako národního, nebo lidského dědictví /před tím, aby naši historii přetavili v čínských vysokých pecích na předměty převážně jednorázového upotřebení/.
Pokud tedy chceš poradit, rozepiš se trochu. Mimochodem, nebyl náhodou MANET výrobkem Povážských strojíren a s firmou páně Janečka, tím méně Wanderer, tedy neměl pranic společného?;-)

Však taky, kdo ji vlastní tak ji neprodá. Jinak cenově by byla jen pro někoho hóóódně movitého. Manet byl skutečně z Povážské Bystrice a línej, drncalo to na něm a tenkrát vynález dvoupístu za sebou ve válci to byl pocuc. S pařezem jsem mu odjížděl všude. Pokud se nesežene předválečný veterán někde ze stodoly tak stejně je to drahý špás. Občas se něco nabízí na internetu po renovacích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru