Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem firma BENWEST

Varuji všechny před firmou Benwest z Hradce Králového.
1)Tato firma mi nainstalovala místo oken od německého výrobce (jak jsem měl ve smlouvě) okna polská.
2) Objednal jsem si a zaplatil parotěsné a paropropustné pásky. Tyto pásky sice firma nalepila, ale jakmile jsem se nedíval, tak je zase odřezala a pěnu zamazala pouze štukem. který už po měsíci odpadá.
Na mojí reklamaci nereagují.

Předmět Autor Datum
Na žádost správce stránek připojuji kopii smlouvy a foto.
tatara 10.01.2013 15:50
tatara
Trochu jsem si zagooglil a posléze jsem nabyl dojmu že výše zmíněná firma se svou seriózností může h…
sHpy00n 10.01.2013 20:57
sHpy00n
Firma Benwest opakovane ziadala o zmazanie tohoto vlakna, ale vyjadrit sa k teme odmietla, takze som…
fleg 12.01.2013 21:07
fleg
Možná by nebylo od věci ty žádosti o smazání zveřejnit, ať i (zatím) neznalí si mohou utvořit obráze…
Kachlík 12.01.2013 21:17
Kachlík
A ještě to vypadá tak, že si na benwest-s-r-o píšou sami sobě pochvalné dopisy. Nebo vy, kdybyste by…
lesov 13.01.2013 11:28
lesov
To samé dělali i v diskuzi na http://www.zive.cz/poradna/okna-brugmann/sc-20-cq- 470853/default.aspx…
tatara 14.01.2013 08:51
tatara
Nechala jsem si v loni tj. 2012 udělat okna trojskla do celého baráku a maximálně spokojená. Vše v p…
Marková 18.04.2013 17:38
Marková
Dobrý den, jelikož mám také moc špatnou zkušenost s firmou Benwest a arogantním panem Halvou a myslí…
Misis 18.02.2013 11:17
Misis
Tak pokud by chtěli zaplatit částku uvedenou v čl. V. smlouvy, v části "slovy", tak bych možná nad k…
Zerozero 18.02.2013 17:13
Zerozero
Tak tohle jsem vůbec nepostřehl.
tatara 18.02.2013 19:43
tatara
Pan Halva vystupuje také pod hlavičkami jiných firem Datox EU s.r.o., Roman Halva H-STAV, Pamix spol…
Gandalf 24.04.2013 08:36
Gandalf
Ano máte pravdu, měl jsem také tu čest s tímto pánem se setkat a doufám, že ho už nikdy nepotkám. Ok… poslední
Palivec 11.05.2013 15:45
Palivec

Firma Benwest opakovane ziadala o zmazanie tohoto vlakna, ale vyjadrit sa k teme odmietla, takze som vlakno nezmazal. Na 5 mail v poradi, kde opat ziadali o zmazanie som uz ani neodpovedal, pretoze to malo rovnaky efekt ako keby som hadzal na stenu hrach.

Dobrý den, jelikož mám také moc špatnou zkušenost s firmou Benwest a arogantním panem Halvou a myslím si, že je potřeba aby takové to věci věděli potencionální další zákazníci a nebyli pak nemile také překvapeni nebo zklamáni, tak jako já atd. Pročítám na internetu diskuze ohledně nesolidnosti této firmy a to zde i na dalších jiných stránkách s podobnou tématikou (je jich hodně, doporučuji hledat), nakonec mně to nedalo a nechal jsem prověřit IP adresy z kterých jsou psané všechny pochvalné příspěvky, IP jsou samozřejmě identické s IP adresou z které odepisuje pan Halva emaily, takže jsou to příspěvky Halvy a ne Bednář, Kábrtovi, Honza, Petr.L apod. jak se v různých diskuzích podepisuje, to je jeho asi zábava v emailech rád používá zase jméno Lišák. Dále trošku historie o firmách na okna pana Halvy. Vše začalo v roce 2006 firmou Pamix s.r.o., poté se firma v roce 2012 pře prodala až na nynější Pamix new. V průběhu času se založili další dvě firmy oddělené od sebe, jedna část majitelů má firmu Dajkon spol s.r.o. a druhou Benwest s.r.o. má právě tento problémový pan Halva. POZOR VŠAK OD 16.1. 2013 si nechal pan Halva tuto firmu přejmenovat na firmu DATOX EU s.r.o.. Takže na firmu Benwest s.r.o. zapomeňte a nyní již je to DATOX EU s.r.o. tedy jen dle názvu jinak vše ostatní včetně lidí, přístupu k zákazníkům a dalšího je stejné. Pokud nevěříte nakoukněte do obchodního rejstříku a zjistíte, že vše se točí kolem jedněch lidí, jen se mění názvy. Ono plně stačí jejich internet. stránky, které jsou podobné, jen je tam napsáno vždy jiné jméno firmy. Ty kontakty co tam jsou směřují jen na jedno jediné místo, někomu to může připadat, že tato firma má pobočky po celé ČR, ale bohužel nemá ani jednu, jen nakupuje neznámo kde nejlevnější okna a montuje je buď přímo pan Halva nebo najatí zaměstnanci. V případě problémů je to opravdu na soud, protože pan Halva reklamace zásadně neřeší. Zvažte tedy dost dobře, zda do takovéhoto rizika jít. Pokud do toho půjdete, tak pozor na smlouvu, nechte si tam vysloveně uvést, že jsou okna "vyrobena v Německu" (jak Vám bude pan Halva určitě tvrdit) a ne jenom jeho dodatek "profil Německo", protože tento profil sice je v licenci německé, ale dělaný v Polsku a to už se neříká. Před podepsáním předání díla si nechte doložit původ oken a dokud nebude vše tak jak má , nic nepodepisujte, žádné sliby pana Halvy neberte vážně, je to lhář. Ono to chce celou smlouvu před podepsáním raději dopředu konzultovat s právníkem a ke všem jednáním doporučuji přizvat nezávislého svědka, aby to nebylo tvrzení proti tvrzení.

Pokud plánujete nová okna nebo někdo z vašich známých, dejte jim toto přečíst, pak si ověřte, zda je pravda, to co je zde uvedeno a nakonec se rozhodněte. Z vlastní zkušenosti doporučuji pouze firmu, která má v ČR nejen prodejnu, ale i montážní dílnu a hlavně také vyškolené zaměstnance, dlouhodobější minulost pod jednou obchodní značkou. Věřte, že cenový rozdíl nebude nijak velký a za případné problémy to určitě nestojí.

Hodně štěstí ve výběru oken a hlavně dobrou firmu pro tuto dodávku Vám přeje V.

Pan Halva vystupuje také pod hlavičkami jiných firem Datox EU s.r.o., Roman Halva H-STAV, Pamix spol. s r. o. Před tímto "podnikatelem" se mějte na pozoru. Na vebu je na něj mnoho záporných hodnocení.

Ano máte pravdu, měl jsem také tu čest s tímto pánem se setkat a doufám, že ho už nikdy nepotkám. Okna máme také od nich a můžu říct, že vydrží asi tak jen po dobu záruky, absolutně nestabilní plast, strašně pracuje teplo-zima, podle pana Halvy je to v pořádku. Takže nám to podle počasí drhne při zavírání, navíc pořád odpadává kolem oken omítka, už mně to nebaví opravovat, je to pořád dokola. Myslím si že to bude určitě nějaký polský podřadný plast, proto lepší si připlatit a mít kvalitu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru