Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drenáž kolem chalupy

Mám na Vás přátelé jeden "menší" dotaz? Našel jsem Vás na Poradne.net. S přítelkyní si hodláme chalupu zřídit k trvalému bydlení. Potřeboval bych poradit jak na drenáž? Jsem v tomto směru uplný laijk. Ale zase si plno věcí dokážu udělat sám. Chalupa je na mírném svažitém terénu. V tom vidím docela výhodu. Nemusí se dělat potřebný sklon na odvod vody. Z jedné strany je budova dost vlhká. Jedná se o tu stranu která je na fotce označená červenou ryskou. Barevně jsem se pokusil načrtnout, kde by se měla drenáž dělat. Červená čára značí původní budovu ve které byly dříve chlévy a stáje, ta nemá základy. Je postavená jen na velkých kamenech a je z pálených cihel. Nikoliv z "vepřovic". Docela se bojím odhrnout zeminu až na kameny na kterých budova stojí, aby nespadla. Zelená čára označuje novou budovu která byla k té původní přistavená cca v roce 1950, tato strana základy má. Samozřejmě že se budu dělat drenáž po celé délce budovy. Moc děkuji za případné rady a návrhy. Přikládám fotku. Dík moc za případnou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, sanace zdiva potřebuje hlubší promyšlení důsledků jednotlivých opatření, jen drenáž nepos…
Tomáš Hrdlička 19.08.2012 12:21
Tomáš Hrdlička
Reklamu si nech na jinde, nebo si přečti podmínky poradny. SH ypn má taky firmu a netlačí se tu s ní… poslední
čumil_old 19.08.2012 12:52
čumil_old

Dobrý den, sanace zdiva potřebuje hlubší promyšlení důsledků jednotlivých opatření, jen drenáž nepostačí, ba dokonce i špatně udělaná drenáž může situaci výrazně zhoršit!

Pokud máte zájem, pošlete mi na níže uvedneý mail náčrty a foto problému, můžeme se domluvit na konzultaci či návrhu sanace.

Pěkný den

Tomáš Hrdlička

del (karel)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru