Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drenáž kolem chalupy

Mám na Vás přátelé jeden "menší" dotaz? Našel jsem Vás na Poradne.net. S přítelkyní si hodláme chalupu zřídit k trvalému bydlení. Potřeboval bych poradit jak na drenáž? Jsem v tomto směru uplný laijk. Ale zase si plno věcí dokážu udělat sám. Chalupa je na mírném svažitém terénu. V tom vidím docela výhodu. Nemusí se dělat potřebný sklon na odvod vody. Z jedné strany je budova dost vlhká. Jedná se o tu stranu která je na fotce označená červenou ryskou. Barevně jsem se pokusil načrtnout, kde by se měla drenáž dělat. Červená čára značí původní budovu ve které byly dříve chlévy a stáje, ta nemá základy. Je postavená jen na velkých kamenech a je z pálených cihel. Nikoliv z "vepřovic". Docela se bojím odhrnout zeminu až na kameny na kterých budova stojí, aby nespadla. Zelená čára označuje novou budovu která byla k té původní přistavená cca v roce 1950, tato strana základy má. Samozřejmě že se budu dělat drenáž po celé délce budovy. Moc děkuji za případné rady a návrhy. Přikládám fotku. Dík moc za případnou radu.

Předmět Autor Datum
fotka není, ale emil odešel..
milan.cukrar 10.07.2012 20:38
milan.cukrar
Dobrý den, sanace zdiva potřebuje hlubší promyšlení důsledků jednotlivých opatření, jen drenáž nepos…
Tomáš Hrdlička 19.08.2012 12:21
Tomáš Hrdlička
Reklamu si nech na jinde, nebo si přečti podmínky poradny. SH ypn má taky firmu a netlačí se tu s ní… poslední
čumil_old 19.08.2012 12:52
čumil_old

Dobrý den, sanace zdiva potřebuje hlubší promyšlení důsledků jednotlivých opatření, jen drenáž nepostačí, ba dokonce i špatně udělaná drenáž může situaci výrazně zhoršit!

Pokud máte zájem, pošlete mi na níže uvedneý mail náčrty a foto problému, můžeme se domluvit na konzultaci či návrhu sanace.

Pěkný den

Tomáš Hrdlička

del (karel)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru