Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno odlievanie plastu

zdravim

potreboval by som radu od vas skusenych najlepsie modelarov. chcel by som doma odliat plast ci inu lahku a pevnu latku ktora sa nezdeformuje odstredivou silou, bude lahka a pevna.
Jedna sa o kruh (priemer cca 40cm, hrubka 3,5cm) ktory bude upevneny na hriadeli elektromotora. Obvod musi byt hrubsi ako stred. Nechcem to robit na sustruhu lebo k nemu nemam pristup a budem ich potrebovat viac tak radsej by som chcel zvladnut techniku odlievania.
Na internete som nasiel par navodov ako odlievat modely vlacikov z epoxidu co by mohla byt latka aku potrebujem ale niesom si isty.

vopred dakujem za vase odpovede :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Soudě podle zmínky "teoreticky to funguje...", snažíte se o výrobu prototypu, který je samozřejmě dr…
mirektatra 08.07.2012 10:55
mirektatra
Jasně že onen prototyp má takovou duševní hodnotu, že není možné poskytnout žádné doplňující informa…
Joseph 08.07.2012 11:14
Joseph
:D tesne vedla s tym generatorom ale myslienka to nieje zla. Popravde: potrebujeme vyvodit gyroskopi…
kay 09.07.2012 18:41
kay
Uhlikovy vlakna jsou docela overkill, dejte skleneny, treba i o trochu vic. Von ten uhlik zas o toli… poslední
bahno-jinde 09.07.2012 21:33
bahno-jinde

Soudě podle zmínky "teoreticky to funguje...", snažíte se o výrobu prototypu, který je samozřejmě dražší a jedná se o kusovou výrobu a tady je řešením soustružení. Pokud se snažíte o malosériovou (garážovou) výrobu, cestou by mohlo být použití dentakrylu, nebo epoxidu s vloženou tkaninou, nebo netkanou textilií, v kombinaci s vakuovým odlitím do formy. Větší série je jistě předmětem k úvahám - poptávkám po vstřikolisové technologii. Pravdou je, že s žalostně malým množstvím vstupních informací zde nemůžete čekat radu na kompletní technologii výroby.
Opravdu si myslíte, že Váš budoucí výrobek má takovou duševní hodnotu, že není možné poskytnout žádné doplňující informace, aby nebyly zcizeny a prodány dřív, než tak hodláte učinit Vy?:puff:

Jasně že onen prototyp má takovou duševní hodnotu, že není možné poskytnout žádné doplňující informace ... :-)

Bude nejaký generátor na princípu Free Energy .... vzhledem k chybějícim znalostem strojírenských technologií a materiálech, u tazatele, o nic jiného se jednat nemúže ..... :puff:

:D tesne vedla s tym generatorom ale myslienka to nieje zla. Popravde: potrebujeme vyvodit gyroskopicky efekt na to mame ten tanier a el. motor (skvor motorcek na 24V) , miera: 40cm priemer co som pisal uz nieje aktualna zmenila sa na 32,8 takze bude mensi tlak na material. potrebne informaciu uz ma nas znamy ktory ma nastarosti presne spracovanie, bude to spravene podobne ako vravel pan mirektatra, nejaka zivica ale tkaninu nahradia karbonove vlakna odlievanie bude pri podtlaku. k postupu vam povedat neviem vela lebo to nieje moja parketa.

Dakujem Vam za ochotu poradit :)

Uhlikovy vlakna jsou docela overkill, dejte skleneny, treba i o trochu vic. Von ten uhlik zas o tolik lepsi neni, aby to ve vetsine aplikaci stalo za tu nekolikanasobne vetsi cenu. Kor kdyz vetsi hmotnost je u vas spis plus nez minus.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru