Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lanovka - Je to možný!? :-)

Vůbec nic jsi nepochopil, Ivánku :-), chtělo by se říci s klasikem:
1) Je-li 130 kW výkonu prd, potom není výrobnou elektřiny ani většina malých vodních elektráren = nesmysl. Výroba elektřiny je i dynamo z kola, nebo fotovoltaický článek o nekonečně malém výkonu, protože se tam elektřina prostě vyrábí.
2) Závidím některým lidem jejich schopnost, dosáhnout nedostupných informací, jako je třeba stanovení a započítání výkonu, potřebného k nakládání lanovky, do její energetické bilance. V odpovědi je jasně řečeno, že výkonem lanovky je nadlepšována bilance celého lomu. Navíc v otázce neznělo porovnání celkové energetické bilance, ale schopnost vyrábět elektřinu bržděním rychlosti samospádové lanovky, tedy vahou přepravovaného materiálu :-). Mimochodem, nakládka rovněž probíhá samospádem, i proto je nakládací stanice daleko pod vrcholem, aby se kamenivo skluzem dopravilo z drtiče do vozíků.

Čtu, že je nutné některým osvětlit, že jedním z cílů ankety, bylo poukázat na samu existenci takového zařízení, jeho důftipná řešení a v neposlední řadě i pobavit toho, kdo se bavit chce.
P.S.: Nikdo nikoho nenutí krčit čelo a ramena třeba nad křížovkami. Jsou také dobrovolné :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny