Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak ochlazovat kancelář bez vrtání otvorů skrz zeď?

L-Core má pravdu, předsedo!:-) Všechny náhražky a pseudošidítka jsou opravdu jenom náhradou za klimatizaci - tepelné čerpadlo, které pojme teplo (ne teplý vzduch, ale pouze jeho teplotu !) do média, které dopraví mimo ochlazovaný prostor a tam teplo uvolní do okolního prostředí. Vše ostatní je v nejlepším případě ventilace, kdy byť část přehřátého vzduchu (o teplotě nejvýš 50°C) je odváděna z prostoru a protože tam nevzniká podtlak, je tento vzduch nahrazen jiným, který přišel netěsnostmi z venku a má tedy teplotu asi 32°C.
Laskavý čtenář tedy sám posoudí, jaký elektrický výkon je použit k přemístění vzduchu, jaký k přeměně na další teplo z elektromotoru v místnosti a jaká je tedy účinnost, cena a tedy jaký je vůbec smysl takového "chlazení" místnosti. Je to stejné, jako bychom chtěli chladit otevřením dveří mrazáku.
Opakuji, že se tak pouze "honí vítr v bedně", takže toto zařízení má smysl pro lokální ochlazení pracoviště ve velké (a vysoké) místnosti, kde může částečně lokálně zlepšit prostředí, zvětšením rozdílu teplot u země a u stropu takové "haly". Ááách jóóó, po kolikáté už...:.(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny