Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompresor - redukce hadic

Koupil jsem si na aukru kompresor, je bez hadice - má jen výstupní kolínko se závitem (podle měření průměru a stoupání je to americký trubkový závit – NPT):

National_pipe_thread

Samozřejmě veškeré fitinky s tímto závitem jsou dost drahé, naštěstí mě prodejce dal na kolínko výstupní filtr (na jednom jeho konci zmiňovaný závit NPT 1/4“ a na druhém trubička o vnitřním průměru cca 10mm a vnějším 13mm - tedy nastrčím na ni hadici 1/2" (12,7mm světlost)

Na nafukování duší budu používat toto:
http://www.autodoplnky-shop.cz/koncovka-prum-8mm-s -packou-na-vzduch-hadici/ (průměr nátrubku 8mm – byla mě doporučena hadice s vnitřním průměrem 6mm)

Takže potřebuji zredukovat průměry hadice ( už mám na to vyhlédnuté spojky), ale hlavně se chci zeptat jestli nebude problém že se průřez hadice zmenší z 12,7 na 6mm. Jasně je známo, že v menším průměru je vyšší rychlost a nižší tlak, ale zajímá mě jestli to v tomto případě nějak nevadí. Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro huštění pneu, které uvádíte jako takřka jediný způsob používání, nemá zmenšení průměru hadice po… poslední
mirektatra 28.06.2012 20:03
mirektatra

Pro huštění pneu, které uvádíte jako takřka jediný způsob používání, nemá zmenšení průměru hadice podstatný vliv, protože ve ventilku se průchod dále zmenší. Jiná situace by nastala tam, kde na dlouhou hadici chcete napojit zařízení o velké spotřebě množství vzduchu. Tam by došlo, vlivem tření v trubce, k významnému snížení dynamického tlaku /tlaku měřeného při určitém průtoku/. Statický tlak zůstane stejný, bez ohledu na průměr potrubí-hadice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru