Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem poloha pojistného ventilu

Prosím nevíte někdo jestli může být pojistný ventil ve svislé poloze? Mám bojler Dražice 80 litrů a vyměňoval jsem trubky za plastové. Zapojení je v přiloženém nákresu. Studená voda mi teče pouze z nejnižšího kohoutu a trochu z jednoho vyššího. Když zavřu nejnižší kohout (nad vanou) přestane téct studená voda z i z vyššího kohoutu. Teplá voda neteče z žádného kohoutu.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud je tomu tak, nedošlo nejspíš k úplnému otevření ventilu přívodu studené vody a proto množství…
mirektatra 18.06.2012 13:28
mirektatra
Veškeré další rozvody po baráku už mám asi půl roku v plastu. Takže to znamená, že mám asi někde špa…
tatara 18.06.2012 13:50
tatara
Jednou se mi, jako všešťouravému samoukovi, podařilo ve snaze o velmi velmi velmi kvalitní spoj zatl…
mirektatra 18.06.2012 20:58
mirektatra
Když odměřuju délku trubky,rovnou si na oba konce tužkou čárnu 1,5cm od konce a když to tlačím do ko…
fafin 18.06.2012 21:43
fafin
Přesně tak to dělám.
tatara 19.06.2012 08:46
tatara
Tak nějaký chybný kohout?
kejki 19.06.2012 15:03
kejki
Všem děkuji za užitečné rady. Byl to kamínek z omítky, který voda dotlačila až k zúžení z 25 na 20 a… poslední
tatara 20.06.2012 14:36
tatara

Pokud je tomu tak, nedošlo nejspíš k úplnému otevření ventilu přívodu studené vody a proto množství je tak malé, že se nové trubky nenaplní. (Nepoužil jste původní ventil, ale v opačném směru toku vody?). Já to vidím tak, že nové rozvody jste udělal dobře, ale ve staré trubce, na kterou jste se napojoval, se vlivem mechanického namáhání uvolnily rez a vodní kámen a už tak zarostlou trubku prostě ucpaly. Teť teče tak málo vody, že se trubky nezaplní, ani neodvzdušní. Poradit? Rozdělat přechod mezi starou a novou trubkou, třeba odšroubovat "srdíčko" ventilu a drátem čistit a současně přiměřeným průtokem vody vyplavovat nečistoty. Brrrekeke, to je špinavá a studená práce i pro vodníka...:-)

Jednou se mi, jako všešťouravému samoukovi, podařilo ve snaze o velmi velmi velmi kvalitní spoj zatlačit trubku do kopyta příliš hluboko a zatavil jsem ji nepropustně. Od té doby to tak dělám, nako krátkodobou provizorní nouzovou zátku.
Udržuj paniku, nepodléhej klidu! Nejdřív opravdu pečlivě prohlédni hlavní uzávěr do rozvodu, který jsi dělal. pak si kup pár spojek, trubku ve vhodném místě u přívodu ustřihni a hned víš, na čem jsi. Bude-li to v pořádku, svaří se spojkou a jedeme dále, močálem černým, kolem bílých skal..., jak by jistě pronesl Pan Werich :-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru