Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 9V baterka

Vliv elektrickeho proudu na lidske zdravi je otazka komplikovana. 15mA muze byt smrtici uz vcelku hrave. Dnesni norma povazuje za bezpecny 3mA, coz je prakticky necititelny. Ja za rozumny povazuju 10mA, coz je zhruba proud, kterej kdyz privedu na hrebiky a ty te dam do ruky tak se jeste spolehlive pustis. Ale i to uz muze bejt pro cloveka s kardiostimulatorem dost problem.
Vse zminene plati pro efektivni hodnodu ustaleneho stridaveho proudu. Neni velky problem i proud 4A, pokud ovsem bude trvat 1ns - norma bere naboj 0.5J jako bezpecny, bez ohledu na napeti zdroje. Zase, da se jit i kousek dal, ohradniky maji i 10J a dobytek ani lidi nepadaji.
A 9V baterkou nelze cloveka zabit(nepocitam variantu lekne se a spadne z leseni ze 13. patra), at za to da clovek cokoliv. Odhalene krevni reciste by mohlo byt problem, ale nepredpokladam ze si do jedny ruky zarazi jehlu do zily a do druhy ruky jehlu do tepny, aby ten proud sel primo pres srdce. A odpor byt i pres vlhke sliznice neklesa pod 1kOhm - vzhledem k tomu ze zkratovy proud 9V baterky neni ani 0.5A neni mozny sestrojit nebezpecny zarizeni ktery ji pouzije jako jediny zdroj.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny