Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Který vosk, leštěnka je lepší na auto?

Nepočítej s tím, že koupíš leštěnku a auto bude jako nové. To je otázka 10 umytí a přeleštění aby to opravdu vypadalo. Vím o čem mluvím, mám Fabii, rok 2001 a když jsme ji před 2 lety přivezli od dědy, tak byla hrozně špinavá. Strávili jsme na tom několik víkendů- odstrojit interiér, sedačky ven, všechno pečlivě umýt, zase poskládat. Nakonec jsme skončili u toho, že půlka karoserie má nový lak.
Já myju pouze ručně, používám nějaký lesknoucí se šampon, auto do sucha otírám jelenicí, voskuju. Používám leštěnky na plasty, na látky (hlavně dveře zevnitř). Většina lidí Fabii tipuje jako hezky zachovalý kus z konce výroby a ona je naopak jedna ze starších- ročník 2001. Nedávno jsem někde našel fotku před 5 lety a nikdo mi nechce věřit, že to je stejné auto s desítkama hodin práce a částečným přelakováním.

Na zašlý lak jsem použil barevný vosk fialové barvy (auto je červené), bylo to potřeba asi 3* po určité době zopakovat, ale výsledek stojí za to.

Fotku před jsem nenašel, tak alespoň po. K tomuhle stavu bylo potřeba pouze několik vrstev barevného vosku (nešetřit, hodně rozetřít a za pár hodin setřít hadrem). Teď už pouze udržuju stav- myju šamponem a voskuju jednou za rok.

http://kutilska.poradna.net/file/view/1647-fabie-j pg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny