Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení obýváku

Dobrý den jdu pro radu ohledně osvětlení obýváku,jelikož mi dochází trpělivost s klasickým lustrem na 5 úsporek s malým závitem které praskají jedna radost.Poslední máme tyto http://www.rv-special.cz/?action=detail&id=ID2172& catg=1295
už je ale měníme za klasické žárovky a z těch nepraskla zatím ani jedna.Podotýkám jen,že je v celém bytě rozvedena nová elektřina a nikde v bytě není problém i se stejnýma usporkama jen v lustru v obýváku.(reklamace lustru je prý blbost)
Proto bych uvítal vaše zkušenosti do jakého osvětlení jít nebo s kterým máte dobré zkušenosti...
Představu máme měco takového viz obr. nebo podobné.Klidně na pět nebo šest žárovek jelikož obývák máme delší ale uzší.Hlavně jaké osadit žárovky jestli úsporky s velkým závitem nebo nějaký halogeny nebo zářivky???
Dík za vaše poznatky a váš typ.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nikde v bytě není problém i se stejnýma usporkama jen v lustru v obýváku.(reklamace lustru je prý b… poslední
Kurt 21.05.2012 09:53
Kurt

nikde v bytě není problém i se stejnýma usporkama jen v lustru v obýváku.(reklamace lustru je prý blbost)

Proč je blbost reklamace lustru? Podle mého je logicky na řadě - zkoušeli jste jiné žárovky a dělají to taky. Dělá to jen v jednom svítidle a to je ten lustr. Tak kde asi bude chyba?
Předpokládám, že je to vadnými objímkami v tom lustru, vzniká tam možná velký přechodový odpor, možná jeho vinou dochází k deformaci kontaktů a ty se rozpojí.
Moje rada tedy zní: Zaměřte se na lustr.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru