Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ruční pumpa pořád zapadává voda

Proč kůže: trvale vydrží pod vodou ohebná a pružná, pro tento princip klapky s plochým sedlem, je osvědčená a dlouhodobě funkční. Jestliže se však voda vypouští, na suchu kůže ztvrdne, protože v průběhu používání se z ní vymyla přírodní změkčovadla, která nahradila čerpaná kapalina - voda. Proto se umisťuje pod trvalou hladinu vody a vypouštěcí ventil se dává nad ni - klidně i také pod trvalou hladinu vody.
Guma, silon, teflon, barevné kovy: tyhle materiály se používají jako sedla do kuželových zpětných klapek, kde mohou být pohyblivé části -kuželky- umístěny letmo, působí gravitačně a mají být umístěny vertikálně, nebo mohou být pružinové a jejich umístění může být libovolné, ve směru působení tlaku kapaliny. Kuželové klapky jsou náročnější na přesnost dosedacích ploch a proto jsou více náchylné na mechanické nečistoty.
Mechanické nečistoty jsou problémem vždy a nezbývá, než je vhodným způsobem filtrovat.
Velký průměr sacího potrubí pod hladinou a tím zpomalená rychlost ve svislém potrubí, mohou dočasně omezit strhávání kamínků do sací trubky, ale stejně se časem zanese - musí se čistit stejně, jako filtry.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny