Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak spravit prasklou betonovou patku?

Zdravím,při montáži solární sprchy hmoždinami na betonovou patku 35x35cm se mi při utahování poslední hmoždiny uloupl celý roh.Způsobilo to roztahování hmoždiny+asi to,že tato díra nešla vyvrtat příklepovou vrtačkou,tak jsem vzal vrtací kladivo.Teď přemýšlím,jak to opravit,aby to mělo nějakou pevnost,hlavně okolo té hmoždiny?Penetrace+nalepit pořádný beton?Jedná se asi o půl kýblu materiálu.Předem dík za rady::)

Předmět Autor Datum
Jedná se asi o půl kýblu materiálu. To je hezky uloupnuto. Navrtal bych do plochy lomu několik otvo…
čumil_old 14.05.2012 13:30
čumil_old
Kup pytel betonu, přidej duvilax, popřípadě jestli máš ještě trochu venkovního lepidla na kachle. Mo…
Vadas 15.05.2012 07:54
Vadas
Nějaký poměr by byl?Nebo "přiměřeně"?::)
fafin 15.05.2012 20:58
fafin
Jak říkáš přiměřeně. Zhruba dávám do čtvrt kýble betonu 1-2 lžice lepidla a cvrknu duvilax. Ideální… poslední
Vadas 16.05.2012 08:50
Vadas

Jedná se asi o půl kýblu materiálu.

To je hezky uloupnuto. Navrtal bych do plochy lomu několik otvorů, kdyby nebyly, tak děr.:-) Do nich kousky roxoru, aby koukaly ven a pak ošalovat původní tvar a použít nějaký opravný beton.
Lom natřít akrylátovou penetrací(těsně před betonáží) a tutéž přidat do betonu.
Jestli máš poblíž betonárku kde odlévají třeba panely, tak tam mají všelijaké opravovací štuky na tmelení odloupnutých rohů když vyndavají monolity z formy.

Jak říkáš přiměřeně. Zhruba dávám do čtvrt kýble betonu 1-2 lžice lepidla a cvrknu duvilax. Ideální je si to před tím napenetrovat duvilaxem zředěným vodou dle poměru na obalu, lépe to drží. Až mám hotovo a je vše zatvrdlé - nemusí být úplně vyschlé tak naředím ještě to venkovní flexi lepidlo a opět duvilax smíchám s více vodou na řídko a celé zatřu velkým plochým štětcem a vypadá to pak celistvě jak kdyby se neopravovalo. Pokud do toho přidáš ještě ty roxory jak píše kolega výše bude to ideální.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru