Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Listy k plovoucim podlaham

Dobry den,

chtel bych se Vas tu zeptat drive nez nakoupim a popremyslim jak se vlastne vyresi malej problem. Mam polozenou plovouci podlahu - pro oko jen at vidi barvu, typ

http://www.floor-door.cz/eshop/products/detail/64- meister-lc-50-dub-antik-hnedy-6031/

a hledam listy. Zajimalo by me, jake by nekdo z oboru zvolil ( klide primo urcity model, barvu) pokud mam starsi byt, cihlovy, kde i po jakesitakesi rekonstrukci jsou zdi zdale stale celkem krive, nekdy prohnute jak luk mi prijde, a take to, jakym zpusobem je pridelat nejlepe.

Chtel bych listy vyssi, celkem dost radeji, protoze mam problem prave s krivejsim zdivem, a castecne se odlupujici kousky od spodu i po vystukovani a vymalovani. Material take nemam stanoveny, jde mi hlavne o to, aby tam proste nejake listy byly, a trosku to vypadalo, "fuky" byly co nejmensi ( jak se pak po montazi daji jeste opticky zmirnit? je na to nejaka barva, pasta, ... cokoliv.

Diky za komentare, at jsem v obraze a predem jsem rad za kazdou odpoved.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Plovoucích podlah jsem již pár položil a lišty se snažím vždy koupit v plasové podobě né ty bau shop… poslední
Vadas 15.05.2012 08:29
Vadas

Plovoucích podlah jsem již pár položil a lišty se snažím vždy koupit v plasové podobě né ty bau shopech z hobry nebo z čeho to lisují a zásadně lepím pouze lepidlem T Rex které se mě osvědčilo nejlépe. V případě křivých zdí dávám po celé délce lišty lepidlo a když je po ruce hodně těžkých věcí typu balíky s minerálkami bedna s nářadím atd. je to ideální - naskládám kolem zdí a přes kousek špalíčku zapřu horní okraj lišty (nesmíš přirazit ke spodku lišty vršek by se pak vrch neodchlípl). Pokud není zapřít čím, použiju 30mm kalené hřebíčky takové ty co mají malou hlavičku a kde je zeď prohlá dovnitř tak přiťuknu. Většinou sebou vozím spoustu odstínů různých tmelů, tak lehce utopenou hlavičku hřebíčku přemáznu prstem v danném odstínu a není to pak vydět. Pokud je zeď rovná stačí toto lepidlo jen chvíli podržet a je to. Zbytek mezírek mezi lištou a zdí z hora viditelných zatáhnu akrylem. Mezi lištu a zeď natáhni housenku z akryl tuby, přejeď třeba jen prstem a zaprav štětečkem namočeným ve vodě. Co se spojek a rohů na lišty týče já osobně nedoporučuji, raději řežu na přesno ruční úhlovou pilou a vypadá to líp. Rohy kalsicky na 45stupňů a spoje na délkách ve větším úhlu proti sobě aby se lišty pěkně překryly. Jediné co k lištám kupuju jsou ukončováky k futrům pokud jsou utopené ve zdi většinou v panelácích a nebo konce příček, když navazuje jiná podlaha. Co se týče těch přýchytek nikdy nebyl výsledek jak má být vždy to odstávalo a drželo nic moc. Dávám tak i kabely a nikdy nebyl problém, jediná nevýhoda je, když chceš přidat kabel musíš urvat a přilepit, sem tam se lišta při trhání i poničí, tak se musí dát nová. Pokud budeš potřebovat ještě něco podrobněji písni na email, nebo sem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru