Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lamino tera-skřín, pevnost, stabilita, truhlařina

Buď udělej ten lub jeden uporostřed, jak máš namalováno, nebo dva po krajích. Ve vnitřní boční stěně si na ten lub nech vyříznout zářez(y), aby byly luby po celé délce police. Kdybys to neměl po celé délce, tak by hrozilo jejich vytržení při průhybu a celý by to vyšlo nazmar. Ale luby musí být připojeny napevno! Žádný panty, navtrdo to pojit kolíkama a lepidlem (nešetřit) a shora můžeš přidat konfirmáty, pokud chceš, ale budou vidět, pokud sundáš terárko. Když budou luby až do krajů polic a zářezy v boční vnitřní stěně přesný, tak to na těch lubech bude i sedět a to bude na pevnost ideální.

Ale teoreticky by v tomto případě ty luby mohly být jen nasazovací, i bez kolíků, avšak s tím, že by celý police byly vytahovací - sundáš terárko, vytáhneš poličku, vyndáš lub a máš přístup ke spodnímu terárku. Jinak si to nedovedu představit.

S použitím lubů (i s jenom jedním uprostřed každé police) ti bude stačit zadní stěna ze sololitu, na zajištění proti rozjetí to bude stačit. Použij dostatek hřebíčků na připevnění.

A pokud nebudeš chtít, aby byla zepředu vidět dvojitá boční stěna, tak na to použiješ širokou hranu, kterou to překryješ. Ale pokud jsi už nějakej nábytek dělal, tak to nejspíš znáš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny