Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Stačí 2,2kW-vý 3fázový motor na kuželovú štiepačku dreva?

Otázka pre tých ktorý sa v tom viznajú.Mám 3fázový motor s výkonom 2,2kW s otáčkami 710ot/min. Dosť velký motor má váhu 52kg, tak že je to motor s velkým krúťacím momentom.Stačilo by to na kuželovú štiepačku dreva, alebo nie?
Nech niekto nepíše o bezpečnosti-nebezpečnosti toho stroja,lebo už toho mám dosť,a nech nikto nemúdruje o tom.Tým ktorý vedia mi poradiť, vopred ďakujem za poradu.S pozdravom.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Váš motor stačí co se týče provozu i bezpečnosti je ideální(já má 3fázový motor s výkon 1kW s otáčka… poslední
flodur 06.12.2016 09:43
flodur

Váš motor stačí co se týče provozu i bezpečnosti je ideální(já má 3fázový motor s výkon 1kW s otáčkami 900ot/min). Ono je nejvíce důležité při štípání objemnějšího případně sukovatějšího špalku [b][b]nesnažit se jej rozkolit uprostřed[/b[/b]]. DALEKO SNÁZ TO JDE ODŠTIPOVAT PO OKRAJÍCH jednotlivá polínka, čímž není tak motor namáhán a nedojde k jeho zastavení(kousnutí trnu). Určitě štípačka s výkonějším motorem vyššími otáčkami i když si to nepřejete slyšet má určitě svoje výhody i nevýhody, proto více méně každý chválí svoje peří.
flodur.

Zpět do poradny Nahoru