Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Na co je u říramenného lustru N + L ?

Na co je u říramenného lustru N + L ? Je tam čokoláda na tři dráty,N+L+zem.Ze stropu mi jdou jen dva dráty.Je jedno kam je dám,ne ? Nakonec,stejně nevím kterej je kterej
Změna předmětu, původně: N + L
Změna kategorie, původně: Bydlení obecně
Vyřešeno, zamčeno.
Kdo bude provokovat ostatní, toho Koloděj zašlápne. ;-)(Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
rikanka, ze se 30 let nic nestalo, je SUPER !!!! Znám případ, kdy v rod.baráku přišlo o život malé…
smouky 15.05.2012 18:07
smouky
Smouky, máš úplnou pravdu. S Habinem nemá cenu diskutovat, radit a zdůvodňovat. Dokonce je to nebezp… poslední
mirektatra 15.05.2012 20:11
mirektatra

rikanka, ze se 30 let nic nestalo, je SUPER !!!!

Znám případ, kdy v rod.baráku přišlo o život malé děcko díky elektroinstalaci 25 let staré.. Celou tu dobu se NIKDY NIC NESTALO... až jednou, kdy se nasčítaly "NÁHODY" A DÍTĚ PADLO Z RADIÁTORU NA ZEM MRTVÉ ...

Vyšetřováním se přišlo na to, že chyba kvuli které TO děcko přišlo o život tam byla celých těch 25 let.... A NIKDY SE NIC NESTALO !!!
Souhra náhod je věc, kterou nikdo nečeká a dokáže vykonat velké věci a v elektrice toto platí ne dvoj... ale XXXXX násob..
Ale každý si to přeberte jak chcete, život mne naučil, neztrácet čas s lidmi, kteří si dokola melou svou a skutečnost nechtěj pobrat, třeba by tím mohli přijít o své EGO..
co já vím ?? a ani vědět nechci, jak jsem již v této debatě již jednou napsal ... bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku

Smouky, máš úplnou pravdu. S Habinem nemá cenu diskutovat, radit a zdůvodňovat. Dokonce je to nebezpečné, nejdříve Tě obviní, že se tady vytahuješ, pak si vezme jen část rady, která se mu momentálně hodí a při případném průšvihu budeš za blba zase Ty, protože jsi špatně radil a nerozumíš tomu. Jeho úroveň technického poznání fakt neodpovídá akcím, do kterých se pouští /viz lustr, expanzní nádoba,radiátory se zavzdušňují,kotel.../. Vždy triviální problém, pochybnosti o radách, argumenty nechápajícího neználka a i samotná formulace dotazu, značí úplného laika. Výsledek? Udělal jsem to podle sebe a všichni, kdo radí, jsou blbci, protože to nějak funguje. Možná je výborným doktorem, ekonomem, nebo filosofem, ale od šroubováku by měl utíkat.
Taky mám dva případy:
1 - Pospojení zachránilo rodinu: Zavolal mne zákazník, že se mu děti odmítají mýt. Řekl jsem, že jim má dát pohlavek, ale on říkal, že když zapne plotny na sporáku, brní ho voda v koupelně a televize zase jde, jen když zapne troubu a nesmí žehlit... Důvod? PŘI VÝMĚNĚ ELEKTROMĚRU nezapojili energetici nulák a elektrická nula se vylepšovala přes pospojení a vodovod. Co by se dělo, kdyby v koupelně nebylo pospojení s radiátory a td. to si, kromě Habina, představí každý.
2 - Neuzemění a nepospojení zabylo 2 krávy: Ve starší zemědělské usedlosti měli ustájené krávy v přístřešku u domu. Měli tam samozřejmě i napáječky na vodu, ale nějaké uzemění a pospojení se stáním, nezájem... Až do doby, kdy v koupelně dost daleko od krav, v krabici zásuvky, společné se světelným okruhem, přehořel nulák. Fáze pak šla do pračky, přes motor do nuláku v zásuvce (PEN), přes klemu na kostru a pospojením po kovové vodě šla fáze do přístřešku pro krávy. Koupelna tedy byla bezpečná - no aspoň že tak. Když se kráva napila, protekl jejím tělem proud z napáječky do kopyt v mokré podestýlce a kráva byl mrtvá. Druhá se napila až zachvíli , se stejným výsledkem... Stačilo vodu uzemnit a do podlahy dát karisítě s uzeměním a spojením všeho kovového, přesně PODLE NORMY, ale když to stavěli, naházeli do betonu starý železo, protože je taky pevný... Jejich argument byl s Habinem stejný - vždyť to takhle funguje desítky let a nic! Pokud by v koupelně nebylo pospojení, mohl být mrtvý i nějaký ten člověk.
Závěr? Blbec nikdy nepochopí, že je blbec, skutečně. Pravdu o tom, že je blbec, říkáš blbci zbytečně.

Zpět do poradny Nahoru