Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Regulátor napětí v bytě - nižší platba za energii

Ano, to by mohlo byt ono. (Smlouva opravdu hrozna, ale ocenuju ze jste jeden z mala, kdo cte smlouvy do konce a diky tomu pak nepodepsal.) Jen jsou na me ty odpovedi moc slozite :-( Mohl by to nekdo zjednodusit pro laika v nekolika větach? (pocitam i s tim ze se zapoji neznamy pan ms)

Proste pokud tedy moje elektricke hodiny pocitaji vykon jinak nez pouhym vynasobenim V*A (U*I), napr. kdyby zohlednovaly i fazovy posun (*cos(F)) tak mi zauctujou skutecne jen to co spotrebuju.

Jestli jsem to pochopil, tak Poustenim vyssiho napeti do site platim vic za spotrebu, ale nespravedlivé je to jen u spotrebicu kde neni cilem ziskat teplo (zarovky, TV). U ostatnich spotrebicu je to jedno protoze se akorad rychleji zahreji, drive splni svuj ucel a vypnou (varna konev, ohrivadlo v pracce/mycce). A protoze je spotreba zbytecne energie (prace) premenici se na teplo v zarovce vzhledem k jejimu vykonu nepatrna, nema smysl zadny stabilizator instalovat protoze by sam spotreboval vice prace nez kdyby v obvodu vubec nebyl.

?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny