Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chyba v zesilovači / reprosoustavě

Ahoj,

mám tu problém s Genius SW-HF 5.1 5000. Reprosoustava přestala fungovat a po zapnutí (podle délky odpojení od sítě buď ihned, nebo při delším odpojení po pár vteřinách) začne subwoofer vydávat pravidlně údery. Potřeboval bych poradit, kde hledat eventuelně chybu. Frekvence bohužel neodpovídá síťové (50Hz), frekvence je subjektivně konstatní, ale zrychluje při pohybu potenciometrem hlasitosti. Když pohyb ustane, vrátí se frekvence zpět. Při delším vypnutí je po zapnutí (nikoli do zásuvky, ale vypínacím tlačítkem) slabě slyšet zvyšující se frekvence slabého bzučení a až po pár vteřinách začnou údery.

Nahrál jsem zvuk woofru pro ukázku. Je tam i slyšet změna frekvence při změně hlasitosti. Možná, na kvalitnějších sluchátkách nebo reproduktorech bude slyšet i to vzrůstající bzučení na začátku.

Při zběžné prohlídce součástek jsem nepozoroval žádnou anomálii, vzhledem k tomu, že tohle "bouchání" vychází jen z woofru, zdroj jsem přestal podezřívat. Vnitřní uspořádání téhle sestavy ovšem obsahuje zdroje dva. daždý zdroj napájí jednu část zesilovače, z jedné desky vychází subwoofer, z druhé ostatní satelity. Osciloskop sice někde možná mám, ale jedná se o velice starý kousek s dvojpaprskovou obazovkou. Buhví, jestli ještě bude funkční, určitě do něj napadalo hodně prachu za ta léta.

Nenapadně někoho, kde bych mohl hledat problém?

Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co to udělá, když zkratuješ vstup signálu do subwooferu? Ale přímo na plošňáku, nikoliv na jacku.
Prasak 16.04.2012 11:28
Prasak
myslis jako do samotneho reproduktoru, nebo do jeho zesilovace?
JR_Ewing 16.04.2012 11:43
JR_Ewing
Samozřejmě do zesilovače. Zkratem na výtupu bys nic nezjistil. poslední
Prasak 16.04.2012 16:34
Prasak

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru