Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jsou hracky pro deti - šoující pera nebezpecne?

Myslel jsem ze ne, ale jestli plati ty vzorecky tak se zda ze postaci pouze kdyz by se pouzila baterie s mensim vnitrnim odporem.
Nepostaci. To by totiz ten menic napeti, co uvnitr je musel byt schopen ten vykon prenest. A to, s velkou pravdepodobnosti, neni - podle me by se ani do ty propisky nevesel, o prachach co by stal nemluve. Ty bezpecnosti se dosahuje prurezem jadra indukcnosti toho menice, zaroven jeho indukcnosti(a nekterejma dalsima parazitnima vlastnostma) je omezena frekvence. Proto to nejde.

Abych to pripodobnil, ten menic je takovej malej vlacek, kterej dole(maly napeti) nalozi uhli, trochu ho cestou spali(vlastni spoteba) a zbytek vyveze nahoru(velky napeti), odkud vam to pada na hlavu(bolestivy vjem). Pokud ma vagonek kapacitu 5g a vlacek rychlost maximalne 1m/s, tak sice muze ty kousky uhli vyvazet i do pomerne velkych vysek, ale nikdy ho nevyveze tak vysoko(napeti) a tolik(proud) aby vas to zabilo(pokud ovsem nejste tak lekavej, ze z vydeseni ze na vas neco spadlo dostanete infarkt(kardiaci a epileptici)). A nic na tom nemeni, jesli mu dole budete nakladat lzickou na kafe nebo posuvnym dopravnikem z velkolomu CSA.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny