Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jsou hracky pro deti - šoující pera nebezpecne?

Odpověď na svoje komplikované otázky, hledáte v jednoduchých základních vzorcích, dokládajících pouze základní principy, neuvažujících dalších důležitých principů a vlivů, právě tohoto technického řešení zařízení.
Neberte prosím, toto moje vyjádření ve zlém, nechci zde vytvářet dojem vlastní erudovanosti a něčí nevzdělanosti v elektrotechnickém oboru, protože jistě ani žádný elektrotechnik, není schopen ZCELA postihnout celou širokou oblast problémů od magnetismu, přes pohyb elektronů ve vodičích a izolantech, po vnější vlivy na zařízení.
Pro Vaši informaci je jistě nejdůležitější, že výrobce je povinen zabezpečit, aby Vámi popsané zařízení NEBYLO TECHNICKY SCHOPNÉ, stát se nebezpečným. Jestli k tomu konstruktér použije omezení zdroje, elektroniky, kapacity kondenzátorů, nebo jiný princip, není směrodatné.
Bezpečnost předmětů uváděných na trh si snadno můžete ověřit tím, že požádáte dodavatele o vydání "Prohlášení o shodě", ve smyslu aktuálně platných Zákonů, které je povinen vydat do 30ti dnů ZDARMA. Výrobce, nebo ten, kdo předmět uvádí na trh, je povinen zkoumat a zajistit bezpečnost produktu a dokládá to tímto dokumentem. Přezkum provádějí v rámci své vyhledávací a kontrolní funkce, státní úřady a instituce, zájmová a profesní sdružení, kam se můžete ve své nejistotě obrátit.
Přeji příjemný den :-)

 Proč nejsou odborné informace vhodné pro laickou veřejnost?
• laici nemají širší znalosti, aby mohli zvažovat další možné souvislosti problému a při formulování dotazu je zpravidla přehlédnou. Rada odborníka potom není adekvátní řešení situace.
• požadují po odbornících zkratkovité vysvětlení širokých problémů, což není možné
• neodborníci často nachází pouze fragmenty informací, nevšimnou si, že musí přihlédnout k nutným souvislostem a tak vytvářejí při své práci často fatální chyby

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny