Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jsou hracky pro deti - šoující pera nebezpecne?

Ucinky proudu na lidsky organizmus jsou pomerne velmi komplikovana otazka, co to udela je otazka drahy, kterou proud proteka, dobou, po jakou ten proud proteka(4A je proud nejenom smrtici, ale rovnou i s kremaci. Pokud ovsem protika po dobu desitek pikosekund, je to v pohode - takhle "kope" staticka elektrina), a individualnim nastaveni cloveka. 30mA v prikladu je, pokud to bude pres srdce a po dobu nekolika sekund prakticky jiste smrtelny. Drivejsi normy pripousteli 10mA, coz uz je hranice, kde se pri 50Hz tak tak pustite vlastni vuli, ale uz je to dost bolestivy. Dneska se, zejmena s ohledem na starsi kardiostimulatory pripousti 3mA - coz je nekde kolem prahu citlivosti.

U tehle hracek jse bezpecnosti dostahne omeznim vystupni kapacity nebo prurezu jadra. Pokud mate maly jadro, tak pri nizky frekvenci se brzo nasyti a vyssi vykon proste neprenese, pri veliky frekvenci by sice prinesl ten vykon, ale vf diky skinefektu neni prilis nebezpecny.

Pokud te pusobeni el. na lidsky organismus zajima, vrele doporucim server eleferno.cz - je to sice primarne eroticko-uchylne cteni, ale sekce teorie a praxe a sekce zdravi pokrejvaji tuhle problematiku serii dlouhejch a natolik precizne napsanejch clanku, ze nic lepsiho v ceskem jazyce prakticky neexistuje a bezne je pouzivaj doktori jako ucebni material.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny