Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Přivedení el. zásuvky do jiné místnosti

Zdar všeckém,

ač jsem elektronik, nejsem elektroinstalatér, tudíž mám pár dotazů na toto téma. Zatím se jedná o situaci v teoretické rovině, avšak asi se to brzy přesune do praxe.

Takže situace:
Sociální zařízení (konkrétně WC) má umyvadlo s přívodem studené vody. Pro schválení hygienou pro podnikatelský provoz je třeba mít i teplou vodu. To vyřeší nástěnný elektrický zásobníkový ohřívač. V místnosti však není elektrická zásuvka. Není pro mě problém tu elektriku (i skrz zeď) natáhnout a zapojit.

Co však nevím a potřebuji vědět - můžu tu elektriku přivést z jiné zásuvky tím stylem, že povedu kabel po stěně (při zemi) v kabelové liště a na zeď hodím krabici se zásuvkou? Nebo musím ten kabel hodit pod omítku a zásuvku též zazdít?

Další doplňující otázka - když tu zásuvku udělám, je nutná nová revize elektriky? I když platí, že kde není žalobce, není ani soudce, že ano.

Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Udělej to jako prodlužovačku a žádnou revizi ani povolení a zvláštní jističe nepotřebuješ :-)
Vanas 24.04.2012 14:09
Vanas
Jasně, vysereme se na všechny předpisy, stejně je to všechno jen pro buzeraci lidí. Uděláme to prost… poslední
Prasak 24.04.2012 16:53
Prasak

Jasně, vysereme se na všechny předpisy, stejně je to všechno jen pro buzeraci lidí. Uděláme to prostě po cigánsky, hlavně že to jede.

Ale pro info všem - už to mám hotový a zapojený. Vedeno z rozvaděče v lištách po zdi, zakončenou zásuvkou s krytím IP 54, se samostatným jističem v rozvaděči. Takže téma uzavřeno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru