Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obvodové zdivo Ytong vs H+H

Zdravím kutilové. Chci stavět dům a potřebuji se zde poradit. Produkty které firmy z výše zmíněných by jste použili? Kvůli našponovanému rozpočtu přemýšlím o firmě H+H, která mi udělala o dvacet procent levnější nabídku. Na druhou stranu se chci ale vyvarovat nějaké ukvapenému rozhodnutí. Zateplovat nebudu, použiji vhodné tloušťky tvárnic. Ještě otázka. Izolaci pod obvody stačí vařit jen ve spojích, nebo po celé ploše radonové lepenky? Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,já jsem stavěl z Ytongu. Můj základní požadevek byl jednoduché stavební práce a bez zatepl…
VlastaM 08.04.2012 07:48
VlastaM
Díky za postřeh:-) Právě jsem o tom taky přemýšlel, vyzdít to hned z pětačtyřicítky Ytongu.
Leamington 08.04.2012 10:27
Leamington
Už jsem viděl také z padesátky. Jé mám 375 Lambdu. Vlasta
VlastaM 08.04.2012 10:53
VlastaM
Synátor má taky Lambdu 375, bez další izolace. Podkrovky izolovány vatou celkem 26cm. Plastová okna…
L-Core 10.04.2012 17:59
L-Core
Děkuji Vám všem za názory a zkušenosti. Je rozhodnuto. Ytong Lambda 375...;-)
Leamington 11.04.2012 18:46
Leamington
Ještě si to promyslete. Když už jste se rozhodl neizolovat, alespoň zděte z takového materiálu, kter… poslední
FilipS 11.04.2012 21:44
FilipS

Dobrý den,já jsem stavěl z Ytongu. Můj základní požadevek byl jednoduché stavební práce a bez zateplení. Ono obalit dům polyšem je jednoduché, ale s tím souvisí mnoho dalších opatřenní např. větrání, chlazení. Je potřeba vše nechat spočítat u odborníka a pak se rozhodovat co a jak a za kolik.
Jsem v domě první zimu a jsem spokojený.
Vlasta

Synátor má taky Lambdu 375, bez další izolace. Podkrovky izolovány vatou celkem 26cm. Plastová okna z profilů Rehau, lepší dvojskla (podrobnosti teď nevím). Topení radiátory (koupelky a WC i v podlaze, "na vratce" do kotle), plyn. Klimatizace - podle zkušeností z našeho baráku nechce riskovat nepříjemné teplo v extrémním letním počasí, tu ale určitě zdaleka tak často jako my potřebovat nebude. My když v létě chladíme, kolečko v hodinách se točí jak cédéčko…

-------
Nějaká pořádná přestavba našeho vlastního RD, která by uspořila energie, se nám neoplatí. Ten minimálně milión, který bych to toho musel vrazit, se nám nevrátí. Pokud bych ale našel někoho, kdo by to zvládnul za 400 táců, možná bych do toho šel - jenže to podle mě s ohledem na vše, co by se muselo předělávat není možné, ani kdyby si neúčtovali za práci a neplatilo by se DPH; jen cena za matroš by byla vyšší. Holt sklízíme plody toho, že jsem za komančů postavili barák, který vzhledem a dispozičně docela vybočoval z tehdejších zvyklostí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru