Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Emulze v motorovým oleji

Zdar všem.

Mám Octavii, 1,6l benzín, přestavba na LPG.
V poslední době se mi v motoru tvořila emulze oleje, bylo toho plný celý plnící hrdlo i s víčkem. Jezdím dlouhý trasy (každý den 2x 40km), takže nečekám, že by to byl kondenzát vody ze vzduchu, kterej se dělá při častých krátkých cestách. Voda v chladícím systému též neubývá, takže vadný těsnění pod hlavou vylučuji.

Začalo to však dělat až teď po zimě, možná už během zimy. Teď o víkendu jsem měnil olej, vyčistil plnící hrdlo od toho sajrajtu, takže budu dál sledovat, co se bude dít.
Tak se ptám, z čeho se mi tam ta emulze dělá? Je možný, že to dělá LPG, tedy že by bylo v plynu tolik vody? Má na to vliv zimní/letní směs LPG, nebo mám raději zkusit jinou plnící stanici LPG? Momentálně beru plyn Hungas, především kvůli tomu, že jsou nejblíž. Asi o 3 km mám možnost brát plyn Flaga, údajně je nejlepší.

Díky za rady a postřehy a zkušenosti.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja mám Audi A3 1.6 benzín a mám to same ako vy plné hrdlo toho sajrajtu.. a jazdím do práce každý de… nový
R.K. 07.03.2017 02:23
R.K.
Stačí drobná trhlina v hlave alebo tesnení pod hlavou pričom sa dostáva chladiaca zmes do mot.oleja.… nový
Nuda 07.03.2017 05:49
Nuda
No snad to mají hoší za ty 4 roky vyřešený, poslední
dabac 07.03.2017 08:00
dabac

Stačí drobná trhlina v hlave alebo tesnení pod hlavou pričom sa dostáva chladiaca zmes do mot.oleja. Jedine voda s nemrznúcou zmesou robí okrovú emulziu s kondenzom na viku oleja. Palivo to v leji nedokáže.

Skontroluj čuchom, či ti voda v expanzke nepáchne po výfukových spalinách. Ak máš natlakované hadice aj po vychladnutí motora, bude vadné tesnenie pod hlavou.

Pri zohriatom motore skontroluj či ti neuniká spod dolievacieho vika oleja transparentný výfukový plyn, motor dýcha, aj to môže byť príznak poškodeného tesnenia, spadnutý, znížený presah vložiek valcov alebo deravej hlavy.

Nalej do expanzky s chladiacom zmesou 0,5dcl (malý panák) prípravok Radiator Stop Leak, cena 3,5€ - lepí prasklinky, Možno to dočasne pomôže, niekedy aj na viac rokov. Neublížiš motoru ani sústave, aspoň otestuješ tesnosť.

https://aditiva.heureka.sk/zollex-utesnovac-chladi ca/#

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru