Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zakotvení poličky

Dobrý den, potřebuju na zeď přidělat projektor: udělám pro něj poličku z nerezi (rámeček) a polikarbonátu (plocha na které bude projektor "sedět" - něco jako pískované plexi). Jak ji ale přikotvit do stěny, která je z dutých cihel (2 velké díry vedle sebe)? Projektor váží 7,5 kg a chci mít jistotu, že polička pod tou vahou prostě neupadne.
Zatím mě napadá:
-Chemie (to asi nee .... pokud bych se trefil při vrtání do vrchní části dutiny, musel bych tam té chemie narvat mooooc (vím že jsou takové ty "košíčky", ale s těma nemám moc dobré zkušenosti))
-Kotvy, hmoždiny - némám zkušenost s duťákama takže opravdu nevím.
-Vysekat "díru" a zazdit konzolku na přimontování poličky (nebo zazdít samotnou poličku)- pracnější (po estetické stránce to vadit nebude - zeď dojde obložit umělým kamenem.)

Nějaký nápad, rada? Děkuju :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Poličku vyrobit tak, aby upevňovací šrouby byly nad ní čím výš, tím líp. Tak je šroub namáhán na stř… poslední
čumil_old 04.04.2012 13:13
čumil_old

Poličku vyrobit tak, aby upevňovací šrouby byly nad ní čím výš, tím líp. Tak je šroub namáhán na střih a nepáčí se ven. Viz laaada a jeho linka.
Ta visí v podstatě taky za vršek. 7,5kg na dva šrouby je takřka nic. Opatrně vrtaná díra - bez příklepu, aby se to nevyvalilo dovnitř a uzlovací hmoždiny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru