Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SVÁŘEČ TIG

Jsem bohužel bez zaměstnání,ale našel jsem na internetu volnou práci jako SVÁŘEČ TIG.Zajímalo by mě jak moc je těžké se rekvalifikovat na svářeče.Je možný se tím uživit i když s tím nemám zkušenosti a začal bych od nuly zkušeností v oboru svářeč.Předpokládám,že tato práce je určitě úkolová a plnit normy zpočátku,asi nebude možné.Jak dlouho to trvá,než získá člověk ten grif Děkuji za odpovedi

Předmět Autor Datum
Napište aspoň, co jste dělal doteď a jestli nemáte obě ruce levé.
Kurt 03.04.2012 18:45
Kurt
Kurte,Řezníka a obě ruce mám pravé :o)
odpovedi 03.04.2012 18:57
odpovedi
Osobně bych svářeče bez aspoň dvouletých zkušeností v oboru a s papírem na danou technologii nepřija…
Uroboros 03.04.2012 18:57
Uroboros
Svarovani je velmi dobre placena prace - ovsem velmi narocna. Rekvalifikace? Zapomen... Na pracak se…
bahno 03.04.2012 19:31
bahno
Pokud ti pracák zařídí rekvalifikaci tak to ber. V tvém oboru se brousí nože u metody Tig špička ele…
Stefran 03.04.2012 22:36
Stefran
CNC rezáni plasmou, laserom, CNC lisy, CNC zakružovačky, CNC vysekávačky ... Dnes takových strojkú j…
Joseph 03.04.2012 23:40
Joseph
Na druhou stranu, ja pracuju jako programator a chodim si pokourit ven pres dilnu, kde se vyrabeji p…
bahno 03.04.2012 23:56
bahno
No, jak se asi budou tvářit na životopis - řezník 10 let, svařeč 5 měsíců. No nevím, mít firmu, tak… poslední
ladaadal 04.04.2012 07:09
ladaadal

Osobně bych svářeče bez aspoň dvouletých zkušeností v oboru a s papírem na danou technologii nepřijal, když se něco svařuje, tak to musí být většinou velice kvalitní spoj, taková je i povětšinou poptávka po svářečích, ale kde jí mají nováčci vzít, toť otázka... Byť TIGem se svařuje poměrně dobře, tak stejně nevytvoříš kvalitní spoj bez xxx hodin praxe, záleží na rukou, někdo se svářet prostě nenaučí, někomu to jde hned. Ono ani to svařování není jen o svařování, příprava mnohdy zabere víc času, než provedení samotného sváru. Velice by mne udivilo, když by při téhle poptávce nechtěli i praxi, minimálně při svařovaní jinou technologií, nebo vyučení v oboru, aspoň příbuzném.
Pokud chceš dobře placenou práci svářeče, tak dobře se uživíš jako podvodní svářeč :-), těch co na to mají papír bys v ČR napočítal na jedné ruce, ovšem to už je opravdu top job.

Svarovani je velmi dobre placena prace - ovsem velmi narocna. Rekvalifikace? Zapomen... Na pracak se da udelat tak stehovani. Coz je ale ta nejmin kvalifikovana prace, nemuzes svarovat pevnostni svary, prachu malo, je to v podstate lepsi skoleni bezpecnosti prace. Poradny svarecsky papiry stoji podstatne vic, a je to zhruba mesic na jednu metodu a jednu polohu, takze rekvalifikovat se tak, aby se z cloveka stal dobrej svarec je tak na pul roku a 150000Kc, ktery ale pracak neda.

Pokud ti pracák zařídí rekvalifikaci tak to ber.
V tvém oboru se brousí nože u metody Tig špička elektrody, takže nějaká podobnost by se našla.

Nechci tvůj dotaz zlehčovat, ale člověk se naučí hodně když chce nebo musí.
Dělám na místě kde se potkal zámečník s počítačem a jsem spokojený.

CNC rezáni plasmou, laserom, CNC lisy, CNC zakružovačky, CNC vysekávačky ... Dnes takových strojkú je ..

Jak je potreba prerezať z ruky, tablu plechu tl. 12mm, kyslíkom, rez dlžky 1,5 m, je nutné narychlo nájsť nekoho, kdo neví, co to PC, vlastne je.
Každý kdo ví s PC, netuší jak nastavit plameň, aby rezal kyslík, .. trochu smutné pozorovani praxe ....:puff:

Na druhou stranu, ja pracuju jako programator a chodim si pokourit ven pres dilnu, kde se vyrabeji prototypy pro automotive. Chlapici mezi 40 a duchodem a jeden fachman na druhym - z bloku zeleza nebo duralu vyrabi kusy prevodovky, kdyz neceho delaj 5ks tak je to velka serie. A jenom cumim co umi, neco delaj na CNC, neco se dela rucne a maji docela svobodu jak si to udelat.
Remeslo je remeslo, moje draha zena, majici dva tituly, z toho jeden udelanej dalkove pri praci u ktery se rozhodne neflakala(a zadna kulturne-socialni antropologie) si chce udelat vyucak - a docela ji chapu. Lidi co umi rukama a jeste u toho premejsli je zoufale malo a podle toho sou placeny.

No, jak se asi budou tvářit na životopis - řezník 10 let, svařeč 5 měsíců. No nevím, mít firmu, tak tohle půjde do koše jako první, nebo ho vezmu na nějaké výpomocné práce. Aspoň kdyby byl od černého řemesla, ale takhle..... personalisté na to nebudou koukat moc nadšeně. Jedině, že bys měl předem domluveno zaměstnání, což pracák dělává. Svářečák zaplatí pracák, ale musíš mít potvrzení od nějakého zaměstnavatele, že tě po tomto kurzu zaměstná a ty podepisuješ, že se pár měsíců neukážeš na pracáku. Nebo to tak alespoň bývalo asi před 10 lety.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru