Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odvětrání-přivzdušnění odpadu

Dobrý den. Na chatě jsem udělal nový odpad z HT 50 z kuchyňského dřezu a vany, který vede do žumpy. Teď už vím, že jsem ho měl udělat alespoň z HT 70. Dřez je samozřejmě výš, než vana. Odpad z dřezu odtéká dobře, ale probublává ve vaně. Vana při vypouštění odtéká pomalu a probublává dřez. Na výtok z dřezu jsem umístnil přivzdušňovací ventil, ale bez většího efektu. Při vypouštění vany tato chvíli odtéká, pak nic. Jak jsem zjistil, přivzdušňovací ventil u dřezu se při vypuštění vody z vany po chvíli uzavře vzniklým podtlakem, když jej vyšroubuji, je slyšet jak do potrubí vniká vzduch a vana ihned odteče. Prosím, poraďte, jak ještě odpad přivzdušnit. U sifonu z vany, nebo někde na potrubí? Děkuji všem za odpovědi. Jirka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud po sundání přivzdušňovacího ventilu všechno odtéká tak jak má, tak je chyba ve ventilu. Máš ho…
petr_s 04.04.2012 14:17
petr_s
Ventil je na vývodu ze sifonu z dřezu do odpadního potrubí,svisle,zaplavit se nedá,napojení odpadu z… nový
carp1957 05.04.2012 09:31
carp1957
dát ještě jeden ventil k sifonu u vany IMHO toto pomůže. Bude to ale hromská práce, ventil dejte co… nový
Moas 09.01.2013 09:02
Moas
Dobrý den, řekl bych že přivzdušňovací ventil u sifonu je nedostatečný pro odtok z vany, doporučil b… nový
kanalizace 09.01.2013 08:48
kanalizace
Problém je v tom, že při odtoku vody vzniká v odpadní trubce a jímce přetlak. Je tam už nějaké množs… poslední
Tom Sl 21.08.2014 20:24
Tom Sl

Ventil je na vývodu ze sifonu z dřezu do odpadního potrubí,svisle,zaplavit se nedá,napojení odpadu z vany a dřezu-v místě napojení je převýšení asi 2 metry. Když odpojím sifon od vany, dřez normálně teče, takže asi zkusím dát ještě jeden ventil k sifonu u vany a uvidím, co to bude dělat.

dát ještě jeden ventil k sifonu u vany

IMHO toto pomůže. Bude to ale hromská práce, ventil dejte co nejvýš to půjde, ať si v případě vypouštění vany a ucpané kanalizace vanu nevypustíte na podlahu.
Alternativně můžete zkusit jiný ventil. Sám mám sice dobrou zkušenost s ventilem za kilo, ale dají se koupit i desetkrát dražší, kde se výrobce chlubí tím, že ventil reaguje i na sebemenší podtlak v potrubí (je tedy o dost víc citlivější, než ty obyčejné) a ukázkově přisává. Kdysi jsem to hledal.

Problém je v tom, že při odtoku vody vzniká v odpadní trubce a jímce přetlak. Je tam už nějaké množství vzduchu a ktomu se tam cpe voda, kterou vypouštíte. Takže vzduch musí někde uniknout a uniká ven druhým sifonem. Je třeba udělat odvětrání. Aby vzduch mohl ven. Přivdušňovací ventil v tomto případě vůbec nepotřebujete. Máte opačný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru