Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonová podlaha se začíná drolit

Ahoj,chci se zeptat,loni sme udělali hrubou podlahu v kůlně-slouží na sklad dřeva,kol a jiných věcí,teď se začal povrch v některých místech drolit,asi málo cementu v betonu,ikdyz se mi to nějak nezdá...Poměr byl minimálně 1:3.Co teď s tím?Udělat stěrku?...Nebo namočit a stočit na tom vrstvičku cementu?S tímhle zkušenost nemám.Díky za rady.

Změna předmětu, původně: Podlaha (host)

Předmět Autor Datum
Málo cementu je první věcí která by mne napadla, dále jak a jak dlouho byl beton míchaný, kdy - v ja…
sHpy00n 31.03.2012 15:19
sHpy00n
jk1905 nevím co by jsi ještě potřeboval vědět, že zakládáš kuli tomu nové téma. sHpy00n ti to napsal… poslední
Matyas xl 03.04.2012 15:59
Matyas xl

Málo cementu je první věcí která by mne napadla, dále jak a jak dlouho byl beton míchaný, kdy - v jakém období bylo betonováno a jaké bylo následné ošetření betonu po betonáži.
Málo cementu netřeba rozepisovat. Předpokládám že jste míchali v míchačce, ale míchačka sama o sobě nezaručuje kvalitní betonovou směs pokud se po naplnění neponechá čas potřebný k dostatečnému promísení komponent. Mnohokrát jsem se setkal s případy, kdy se míchačka nechala otočit s bídou 3x po vhození poslední lopaty a už se směs sypala do kolce. Betonovalo se na jaře, v létě nebo na podzim? V letním období při betonáži za vysokých teplot bych měl obavu jestli nedošlo vlivem odpaření k příliš rychlé ztrátě vody z povrchu betonu a tím ke "zprahnutí" betonu. Obdobně zafunguje průvan a ke zprahnutí dojde i za nižších teplot než bychom předpokládali. Proto se beton zejména v letním období ošetřuje - kropí i několik dnů.
Sanaci povrchu lze provést opravnými hmotami, např. Schönox PL, Ceresit CD24, Botament M03 nebo M06, ROKOfin a další podle výrobce stavebních hmot (stavební chemie) který je ve vašem regionu dostupný. Další možností je přebetonování vrstvou alespoň 5 cm opravdu kvalitního betonu. Jako poslední a k čemuž bych se přikláněl ještě varianta celou plochu předláždit. Získáte dokonalý povrch který do určité hranice
U všech variant je nutné dodržet následující pravidla. Povrch betonu dokonale očistit a zbavit jej nesoudržných částic vymetením, nebo lépe vysátím. Penetrovat a to vždy penetrací stejného výrobce jako následující opravné hmoty nebo lepidla. Nikdy nekombinovat, tzn. že pod lepidlo či hmotu Ceresit nepoužiju penetraci Hasit, Schönox, či dokonce Sokrat. Pouhé kropení vodou není dostatečné.
U všech variant lze očekávat negativní vliv mrazu v kombinaci s vlhkostí v podlaze pokud není odizolovaná, jinými slovy vše opravené může časem odmrznout. Jednou už je to oprava a s tím se nic nenadělá.

jk1905 nevím co by jsi ještě potřeboval vědět, že zakládáš kuli tomu nové téma. sHpy00n ti to napsal perfektně... žádný zázrak na to není. Udělěj to jak ti radí a bude to OK. Je fakt ,že je tu několik možností. Já osobně, pokud bych mohl jít s betonem do výšky, tak bych udělal ještě tu vrstvu betonu navrch cca 5cm. Pro jistotu můžeš dát do betonu rabicové pletivo na zpevnění. To jak ti radil známý s tím cementem do vlhkého betonu.. tomu se říká gletovaný beton a na něm se udělá tvrdá slupka , kterou pak stačí třeba jen natřít barvou a je to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru