Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mandarinkový kompot

Hezký den přeji všem!
Mám poněkud netradiční dotaz. Mandarinkové kompoty, které se prodávají, mají dužinu se slupičkami, ale i bez. Marně se snažím zjistit, jak můžou tak drobné kousky odslupkovat ve velkovýrobě, v tak velkém množství, u nepravidelných velikostí plodů s různými „měsíčky“ a přitom se jim dužina bez slupiček nerozpadne.

Zamýšlím zkusit zavařit mandarinkový kompot do sklenic. Pokud máte někdo dobré nápady a osvědčený recept, prosím, sem s ním. Zavařovat budu v papiňáku, do menších sklenic pod nalisovaná Omnia víčka.
Předpokládám nálev: převařená voda s cukrem dle chuti, do toho přiměřeně dle chuti potravinářskou kyselinu citronovou, která je sama o sobě konzervačním prostředkem. Snad to nebude nutné nakonzervovat jinou nezdravou chemií, které se rád vyhnu velkým obloukem.
Předem děkuji za případné rady. ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hezký den, jsem dlužníkem a tak se podělím o zkušenost. Díky paní L-Coreové ... Na litr vody jsem d… poslední
veckoo 16.04.2012 12:23
veckoo

Hezký den,
jsem dlužníkem a tak se podělím o zkušenost.

Díky paní L-Coreové ...
Na litr vody jsem dal cca 300 g cukru. Přislazoval jsem to přiměřeně podle mé chuti. Voda se musí převařit. Kyselinu citronovou jsem nakonec nedal. Kdyby ovoce měnilo barvu, tak se těch pár skleniček rychle sní. Zatím to barvu brží, nic se nekazí.

Sklenice jsem naplnil do 3/4 ovocem. Zalil horkým nálevem. Dal do papiňáku a do necelé poloviny výše sklenic zalil vodou. Sklenice jsem postavil přímo na dno hrnce, neměl jsem podložku. Zavařováno na plynu, úplně na sporo. Jakmile papiňák začal syčet, od té doby zavařováno velmi pozvolna cca 30 minut.

Chuťově to ujde, ale kupované od Číňana jsou lepší. Příště raději zavařím meruňky a broskve. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru