Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka - fleky na nádobí

Zdravím...mám problém s myčkou zn. Whirlpool. Když je nádobí umyté a po programu otevřu myčku, aby nádobí vyschlo, tak plastové a teflonové nádobí je mokré a po zaschnutí má na sobě bílé fleky. Sklo, porcelán, nerez je suchý a bez fleků. Používám tablety 3v1 Finish nebo Somat. Dělá to tak od začátku. Je problém někde v myčce nebo tabletách, nebo je to normální jev?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak říkám, porcelán a nerez jsou suché a bez fleků a šmouh, dělá to jenom na plastech a teflonu zůst…
J.C. 29.03.2012 16:15
J.C.
Na školení servisních techniků WHIRLPOOL v podstatě zaznělo, že používání tablet je kompromisem výro… poslední
mirektatra 29.03.2012 16:26
mirektatra

Jak říkám, porcelán a nerez jsou suché a bez fleků a šmouh, dělá to jenom na plastech a teflonu zůstanou kapky, které jsou po zaschnutí bílé, tzn. že to dělá sůl, jenomže máme tak tvrdou vodu, že tam prý musí ta sůl být. Jsou to 3v1, takže regulovat množství leštidla asi bude problém.

Na školení servisních techniků WHIRLPOOL v podstatě zaznělo, že používání tablet je kompromisem výrobců myček a chemie, při vzájemné propagaci. Přesnějšího dávkování se jistě dosáhne pouze komplikovanějším plněním do zásobníků myčky, tablety jsou pohodlnější, ale rozouštějí /dávkují/ se nesynchronně s programováním...
Každý lepší servis myček má soupravu chemikálií, pro identifikaci usazenin na nádobí. Tak se přesně dá zjistit, co není v pořádku. Bílé usazeniny nemusí být jen soli, ale také škroby... Doporučuji vyzkoušet samostatné dávkování chemie tak, jak je uvedeno v návodu myčky. Zkouška tvrdosti vody před nastavením dávkování soli, to je první předpoklad správné funkce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru