Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lednice namrzá

Asi před měsícem nám začala lednice vydávat divná zvuk při chlazení. Po delším zkoumání jsme zjistili že je v dolní části lednice (nad šuplíky) led. Lednici jsme odmrazili a byl měsíc pokoj.

Jenže to začala dělat zas. Tvoří se tam led a lednice divně chrčí když chladí. Myslím, že je to tím, že je námraza i na tom, co se tam vzadu v té lednici točí. Odmrazení pomohlo už jen na dva dny. je to dost nepříjemné, to chrčení je dost hlasité. Netuším, čím to může být. U zadní stěny nic dané nemáme a v místech kde to namrzá také ne.

Lednice je asi 3 nebo 4 roky stará, americký typ - levé dveře mrazák, pravé lednice. S mrazákem problém není, je bezúdržbový a nikde se tam led netvoří. Teď je lednice nastavena na +7°C a mrazák na -17°C. Mysleli jsme, že když bude v lednici tepleji nebude tak rychle namrzat, ale je to jedno.

Prosím o radu, opraváře se mi zatím volat nechce. Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já si myslím,že odtokový kanálek hledáte v lednici marně.Ten by měl být až za stěnou s průduchy,prot… nový
strejdabob 02.10.2012 09:45
strejdabob
Jak jste nakonec pochodili?Máme stejný problém,vždy je na čas pokoj,teď opravář říká,že to chce nové… poslední
zubnivila 29.05.2013 21:06
zubnivila

Já si myslím,že odtokový kanálek hledáte v lednici marně.Ten by měl být až za stěnou s průduchy,protože ventilátor odsává z lednice skrz průduchy vlhký vzduch a tam se znovu ochlazuje a zbylý kondenzát pak odtamtud odteče do odpařovací misky.
A ten divný zvuk je asi od špatně fungujícího ventilátoru,ten pak neodsává vlhký vzduch a v lednici se tvoří námraza.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru