Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka nevypouští vodu, tak jak by podle programu měla......AEG Electrolux

Dobry den.
Resime s tatou takovy problem s mamincinou prackou, ma ji 4 roky, takze jeste neni stara.
Zacala mit problem s vypoustenim vody behem programu.
Zapne pracku, bez jakyhkoli problemu se spusti praci program, ale kdyz dojde na machani, voda se nevypusti (nejde z hadice) i kdyz cerpadlo vrci. Zdimaci faze pak trva misto obvyklych cca 45 minut pres hodinu, nebot voda se pak nakonec odcerpa a vypusti, ale jako by mimo planovany program.
Puvodne jsme mysleli, ze je zanesene cerpadlo, vcera jsme proto pracku rozdelali, ale nic tam nebylo. Cerpadlo se tocilo.
Takze mame podezreni, ze to bude neco s programatorem.
Zkusim dat jeste jeden priklad.
Vcera jsem zapla 30min program kratkeho prani, kdy prvnich 15min se ma prat a pak ve zbyvajicich 15ti minutach se ma 2x vymachat a na konec vyzdimat. V 16minute se spustilo ze se ma vypoustet voda, cerpadlo vrcelo, ale nic se nevypoustelo. Po cca 2 minutach se buben zacal opet otacet, to uz melo byt machani, ale machalo se v puvodni vode. Po par minutach se opakoval stejny scenar, zacalo vrcet cerpadlo , mela se vypoustet voda(ta se ale nevypoustela) a pote se opet zacal buben tocit na druhe zaverecne machani.Kdyz schazela do konce programu 1minuta (coz byla ocekavana doba druheho vypousteni po druhem machani a melo nastat zaverecne zdimani), voda se zacala opravdu vypoustet, jenze k nasemu prekvapeni se po vypusteni a nenapadnem zdimani opet zacalo napoustet na nejspis prvni skutecne machani s cistou vodou. Ukaztel casu "1minuta" takto byl minimalne nasledujicich 15 minut.

Chtela bych se zetpat, myslite, ze je to programator? Protoze jak jsem uvedla, cerpadlo funguje, meli jsme to rozdelane a zkouseli napojit samostatne na jakesi sponky a do zasuvky a tocilo se to.

Pokud je to programatorem (doufame v to), kdyz oddelame vrchni kryt, dalo by se zjistit, ktera soucastka je vadna a nebo by se musela vymenit cela ta programatorska deska? (tu jsem jeste odkrytou nemeli, takze ani nevim, jak to vypada).
Jeste dodam, ze pracka je typ Lavamat 47020

Predem dekuji za jakekoli komentare.
Prijemny den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ahoj můžeš mi prosím napsat, kde je to čerpadlo přesně? mám tu stejnou pračku a nevypustila vodu a n…
Kiki 0009 29.08.2017 14:59
Kiki 0009
Ahoj, nemate nekdo manual/link na video jak tu pracku rozebrat? hazi mi error E40 coz je problem se…
jirka63 11.12.2022 20:51
jirka63
Jestli je to vrchovka, tak nějak takhle https://www.youtube.com/watch?v=fQAGLMSVH1A poslední
kejki 20.12.2022 21:17
kejki

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru