Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka nevypouští vodu, tak jak by podle programu měla......AEG Electrolux

Možná se Vám to bude trochu eklovat, ale pro zjištění průchodnosti hadic je třeba:

1) v okamžiku, kdy nějakou dobu čerpadlo vyčerpává, ale voda z výtokové hadice nevytéká, pračku vyplnout a výtokovou hadici položit na zem. Voda by měla samovolně vytékat.

2) pokud ne, pokusit se profouknout ze strany výrokové hadice směrem do pračky. Vzduch by měl po počátečním obtížnějším vytlačení vody, probublat celkem volně do pracího bubnu. TOTO PLATÍ POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE VAŠE PRAČKA NENÍ VYBAVENA "OKO VENTILEM", který je tvořen kuličkou ve výtokové hadici z bubnu a má bránit vniknutí vypouštěné vody zpět do bubnu (neznám přesně Váš typ pračky).

3) pokud profouknout nelze, je třeba pozvolna otevřít filtr čerpadla a tím zjistit, zda je ucpaná hadice před filtrem, nebo za ním a podle toho postupovat se zprůchodněním (ucpaná hadice mezi bubnem a filtrem - zmíněný "oko ventil", ponožka ve výtoku z bubnu, mince v hadici...

4) Pokud voda z pračky vytéká, je vadné čerpadlo - vrtulka se uvolnila na hřídeli. Toto ve většině není opravitelné a je třeba vyměnit motorek čerpadla (ASCOL, +- 200,-Kč).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny