Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Candy pračka

DObrý den život skončila naše stará pračka vydržela 15 let a chceme něco kvalitního a hezkého co myslíte candy EVO 1484 LW

Předmět Autor Datum
Kupoval jsem v lednu novou pračku, taky jsem tápal, hledal info. Pročetl jsem dtest, heureku recenze…
TNT 20.03.2012 10:04
TNT
Přesně tuhle pračku máme doma,taky jsem ten test četl jenže tyhle nasimulované testy nemají nic spol…
ekr 20.03.2012 15:24
ekr
Ano sváry po této zátěži povolili,stalo se ale byl to test (zátěžový) čili na hony vzdálený normální…
Kurt 20.03.2012 15:32
Kurt
Tazatel se neptá jestli bych si jí pořídil znovu :)),je přece logické že asi ne když člověk vidí tes…
ekr 20.03.2012 15:47
ekr
Měli jsme Candy GO 612, byla hrozně hlučná, prala dlouho, po pár letech odešla. Dostala přezdívku "B…
Potkan007 20.03.2012 16:06
Potkan007
Těžká rada. Známej si koupil pračku za 30 tisíc, jakousi úžasně chytrou, po nějaké době začala stávk…
mrzout 23.03.2012 00:02
mrzout
Ano určitě máš pravdu koupil jsem nakonec candy EVO 1484 LW byla v akci za nějakých 9 tis a jsem spk…
David5551 23.03.2012 08:11
David5551
Tak spokojenost po 3 dnech se tak nějak očekává. Hlavně, aby vám to vydrželo. poslední
Kurt 23.03.2012 08:57
Kurt

Kupoval jsem v lednu novou pračku, taky jsem tápal, hledal info. Pročetl jsem dtest, heureku recenze obecně vše kolem značek a vložených recenzí.... není to lehké, když deset lidí řekne, že pračka je dobrá, tichá, a dva lidi dají negativa, že stojí za h*ovno, je hlučná, teče, programy jsou dlouhé :-D

Miele má dobrou reputaci, ale za jakou cenu :-). Bosch, Electrolux, AEG, Siemens jsou tu dlouho na trhu, ty typy co se dostanou do spotřebitelských testů dosahují minimálně průměrných hodnot v testu (pravděpodobnost, že se vybere "šmejd" je nižší než když se šáhne po jiné značce), což se nedá říct o jiných značkách, které mají variabilní hodnocení. LG tu není dlouho, agresivní marketing, dražší a drahé modely jsou v testech obvykle dobrý, ty levnější naopak propadají v kvalitě praní. Samsung, Beko jsou nováčci na našem trhu. Lidi dost nadávají na značky, jsou to ty co tu jsou už déle - Ardo, Ariston, Whirlpool, Candy a další - když už jsou v testech jsou často v průměru i podprůměru. Pračce Candy GO 1460 D při testování v Německu dokonce vybuchl buben. :-Dhttp://www.dtest.cz/clanek-1111/test-nebezpecna-pr acka-candy

Jestli vzít Candy? Ano i ne. Asi bych kupoval podle citu , díval se na cenu, vlastnosti (programy) a délku záruky (vědět taky na co se vztahuje ta prodloužená záruka). Když sleduji jak firmy všude šetří, nasazují lacinější technogie, otevírají fabriky na východě, přidávají kurvítka tak je těžké těžit z informací od starších a prověřených praček, bohužel. :-( Pračka kolem 5-7tis.Kč bude mít pravděpodobně svý mouchy, s tím je třeba počítat (třeba dlouhé programy, znečištění, problémy s těsněním-zavíráním, velký hluk při odstřeďování...) .

Koupil jsem Whirlpool AWO/C 6204, měl jsem ho prostě v seznamu a v té době byla krátkodobě v akci i s prodlouženou zárukou výrobcem. A taky na mě dost tlačil čas. :-) Dnes bych možná šáhl taky po Beku, možná taky Samsungu, LG se mě zdá dost drahý a ty levnější bych nevzal.

Přesně tuhle pračku máme doma,taky jsem ten test četl jenže tyhle nasimulované testy nemají nic společného s normálním provozem viz.článek
Candy GO 1460 D; u prvního kusu po 752 pracích cyklech, což zhruba odpovídá pětiletému provozu pračky, u druhého po 1328 cyklech, tedy přibližně po devítiletém až desetiletém provozu. U obou testovaných kusů pračky při rychlosti odstřeďování 1400 otáček za minutu povolily svary na bubnu.
Takto se pralo v kuse,kdo z nás takto pračku používá::) 752 pracích cyklů v kuse a to ždímání na nejvyšší otáčky čili 1400 otáček.
Ano sváry po této zátěži povolili,stalo se ale byl to test (zátěžový) čili na hony vzdálený normálním podmínkám.
Máme tuto pračku už dost dlouho,jasně že mne netěší že má takovou pověst ale co mám dělat vyhodit,prodat ?
Prostě pereme jediné co jsme změnili že manželka nepoužívá max možné otáčky při ždímání,ubere buď o 100 nebo 200 otáček,ale to jen proto že jsem si přečetl kdysi na netu tento test.
Nebál bych se žádné značky pokazí se i mile prostě je to dnes sázka do loterie po záruce se ti málokdy vyplatí opravovat radši koupíš novou.
Jediné čemu bych se vyhnul jsou jak už píše na de mnou těm nejlevnějším pračkám kolem 5ti tisíc i když záleží na možnostech a potřebách každého soudruha.

Ano sváry po této zátěži povolili,stalo se ale byl to test (zátěžový) čili na hony vzdálený normálním podmínkám.

Hm, ale ostatním pračkám se to nestalo.

Máme tuto pračku už dost dlouho,jasně že mne netěší že má takovou pověst ale co mám dělat vyhodit,prodat ?

To jistě ne, ale pořídili byste si ji znova? To je to, na co se tazatel ptá.

Tazatel se neptá jestli bych si jí pořídil znovu :)),je přece logické že asi ne když člověk vidí test.Na trhu je spousta praček od různých výrobců a jak jsem už psal je to sázka do loterie,není to samozřejmě jen u praček prostě po záruce se už jen čeká kdy se to posere.
Nedávno jsem takhle kupoval ledničku a doufám že Dtest jí nebude testovat a náhodou nevybuchne :-| při mé smůle bych se tomu nedivil :-D
Myslím že pračka kolem 10-ti tisíc bude dobrá volba ať už od jakého koli renomovaného výrobce.
Hodně štěstí po záruce ať vydrží co nejdéle.

Měli jsme Candy GO 612, byla hrozně hlučná, prala dlouho, po pár letech odešla. Dostala přezdívku "Boeing", protože hluk, který vydávala při ždímání byl šílený. Před půl rokem jsme koupili AEG- tichá, rychlá. Rozhodně jsme spokojenější. Bydlíme v domku, ale bydlet v paneláku, asi nás sousedi vystěhovali.

Těžká rada. Známej si koupil pračku za 30 tisíc, jakousi úžasně chytrou, po nějaké době začala stávkovat a to tak, že byla plná prádla a odmítla prát, protože tvrdila, že v ní prádlo není. Opravář prý jen kroutil hlavou.
Sám jsem si koupil nejlevnější kterou měli, je to taky Candy (CWF-410), už pere 6 rok bez problémů. Pokud odejde, s klidným srdcem ji vyhodím, koupím novou. Stála tuším 6 tisíc. Kdyby stála 30 tisíc, asi by mně to štvalo daleko víc. Rámus moc nedělá, když mám zavřený dveře koupelny, kolikrát ani neslyším, že ždímá.
Další postřeh. Nač je pračce 30 programů, když většina lidí využije tak dva. Stejně se dneska všechno pere na 40, kdo dnes třeba vyváří plíny, nebo prostěradla? A jestli má menší otáčky na odstředění(po pravdě netuším kolik má) a prádlo není tak vyždímaný, je to zas líp pro něj, tolik netrpí. Doma to stejně uschne za chvílí. Podle mně jsou drahý pračky jen pro výrobce způsob, jak tahat prachy z důvěřivejch lidí. Nevěřím, že by ta 5x dražší pračka taky 5x líp prala ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru