Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak současně zapojit zásuvku a vypínač na světlo ?

Ctěná právě přítomná vědecko-elektrotechnická společnosti, domnívám se, že Vaše teoretické vývody, co se týká připojení pevného spotřebiče do zásuvkového okruhu, jsou chybné:!:. Normotvůrce měl zcela jistě na mysli připojení typu ventilátor s vestavěným vypínačem, nebo automaticky ovládaný reflektor, obé z výroby homologováno na proud jištění zásuvkových obvodů a přísně splňující předpoklad jednoho uceleného spotřebiče, nikoliv jeden odbočený světelný obvod, který může být dosti rozsáhlý, nepřehledný a kde na jednom místě je spotřebič a na jiném vypínač ... Takto jistě znělo i vysvětlení školitele s §9 při školení §6 viz výše.
Nedosahuji sic Vašeho akademického vzdělání, avšak snažím se najít logiku v technických normách, která je, pravda, občas skrytá dosti hluboko. :-(

Řešení konkrétního případu formou chrániče 10/0,03A beru rovněž jako nouzové, omezující, mimo normu, ale relativně bezpečné a použitelné zcela výjímečně (jako revizák bych se sebou vyrazil dveře). V rámci rekonstrukce bych zcela jistě hledal řešení dle norem a zvyklostí, protože to má být řešení dlouhodobé.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny