Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odkopani zakladu plus nopkova folie

Dobry den vsem. Muze me nekdo konecne poradit ci presmerovat na stranky s navodem jak spravne pokladat nopkovou folii ze spodni drenazi a zasypem. Priklad-mam podlazni dum bez sklepeni,zaklady me sahaji asi zhruba 100cm pod uroven terenu.Podlahy ve vnitr mam stejne vysoko jako uroven terenu z venku,max.o 10 cm nize mozna 20cm. Dum nema vodorovnou izolaci,prosim uz me tu nekteri netvrdte ze jsou i jine zpusoby ,chci se zamerit na tento zpusob.(voda se me tlaci na zdivo a ze vnitr misty se dela mokry pruh)Kam az mam vykop provest? cetl jsem ze se nesmi provadet az na uroven zakladove spary(desky)pry max.10cm nad jeji uroven. Mam dale provest mirny spad od steny v hline na dren.potrubi? Mam ho omotavat geotextilii? Cim potom a v jakych vrstvach vse zasypu? Prosim nazvy a systematicke vrstveni.Chci vrsek vytahnout 20cm nad teren a ukoncit "Z"listou. Dekuji moc za rady kutilum kteri s tim uz opravdu maji zkusenosti!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Toto téma jsme zde již několikrát řešili. Pokud se budete držet základních pravidel a nepodceníte de…
sHpy00n 13.03.2012 20:25
sHpy00n
No já mám problém, že polovina baráku je podsklepená a sklepní zdi tvoří základy tý poloviny domu. T… poslední
bunny 14.03.2012 21:55
bunny

Toto téma jsme zde již několikrát řešili. Pokud se budete držet základních pravidel a nepodceníte detaily, získáte jednoduché, funkční řešení vašeho problému. Pokud víte co od díla očekáváte. Výkop zásadně na základovou spáru, dno ve spádu od objektu, na omotávku nemají jednotný názor ani projektanti, osobně preferuji výstelku výkopu. Prostudujte si zatím následující odkazy a případné nejasnosti rád vysvětlím.

izolace obvodových stěn .. vlhké zdi

EDIT: Ještě něco k sanačním omítkám. Toto je řešení s pevně danou životností. Bez podpůrného, nebo součinného řešení chcete-li se životnost úměrně zkracuje. Spojení s nopovkou kvituji. Přidám také jeden odkaz: sanační omítka

No já mám problém, že polovina baráku je podsklepená a sklepní zdi tvoří základy tý poloviny domu. Taky mám dost vlhko, naštěstí jen ve sklepě. Jde ale podle mě o spodní vodu. Ne že by byly louže, ale vlhko celkem dost. Kdyz bych sklep natřel včetně podlahy hydroizolací zevnitř, šla by vlhkost do baráku? A spadly by časem ty základy?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru