Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaká je min. vzdálenost mezi pračkou a umyvadlem v koupelně?

Ne přesně tak, ale /zjednodušeně/ 60cm od zóny 1, kterou tvoří půdorys vany a mimo půdorys umývadla. Zásuvkový obvod je běžně povinně vybaven proudovým chráničem o vybavovacím proudu nejvýše 0,03A. Ochranný kolík zásuvky musí být mimo spojení s ochranným vodičem také spojen dalším vodičem o průřezu min.4mm3 s ostatními elektricky vodivými předměty v koupelně /zvýšená ochrana uvedením na stejný potenciál, která v případě poruchy ostatních ochran vyrovná elektrický potenciál mezi všemi vodivými předměty a tím vznikne úkaz podobný "vlaštovce na drátě vysokého napětí"/.
Ale takto dotaz nezněl. Umístění pračky je tedy fakticky limitováno jejími rozměry a možností přímého připojení do zásuvky instalované dle příslušných norem, což vzhledem ke složitosti a nebezpečnosti prostředí koupelny a navzdory snaze vlády o snížení počtu obyvatel důchodového věku,jistě svěřte odborníkovi s platnou zkouškou dle §6 /a výše/ Vyhl.ČÚBP č.50/78 Sb.(!). ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny