Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrušení trvalého pobytu rodině s dítětem

Dobrý den.Měl bych dotaz ohledně zrušení trvalého pobytu.Kolega z práce řeší tento problém.Bydlí u své matky v RD kde on nemá trvalé bydliště,ale jeho manželka a syn ano.Jeho matka je chce všechny vystěhovat a neřeší kam půjdou.Barák chce prodat a to prý třeba i s nima a ať se stará novej majitel.Je nějaká legální a právní obrana proti takovému postupu?Díky za případné rady co s tím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle neni otazkou trvalyho bydliste ale pravniho titulu uzivani veci. Pokud maji smlouvu o pronajmu…
bahno 15.02.2012 20:46
bahno
To s tím trvalým bydlištěm víme.Nám šlo spíš o morální stránku věci.Myslím,že to chtějí nechat dojít…
patlal 15.02.2012 20:57
patlal
Co maji delat? Sebrat se a jit bydlet do mista, ke kterymu budou mit nejaky pravni vztah. Najem, hyp… nový
bahno 16.02.2012 10:34
bahno
Do kolika roků mají rodiče povinnost starat se o děcka? Když dokázal dotáhnout ženskou matce do bará…
Henessy 15.02.2012 23:59
Henessy
To co jsi napsal je jen tvoje doměnka (píšu to slušnou formou,protože jinak bych musel napsat něco c…
patlal 16.02.2012 07:13
patlal
Fakta - syn je nastěhovaný v bytě, který mu nepatří. Majitel nemovitosti si může s nemovitostí dělat… nový
Henessy 16.02.2012 14:27
Henessy
Dítě nedítě. Prodej nemovitosti půjde (trvalé bydliště je jen evidenčním institutem občana), souhlas… nový
TNT 16.02.2012 11:25
TNT
Z druhé strany - potíže při vystěhování připraví matku o hodně peněz při prodeji, nanejvýš by to byl… poslední
kejki 16.02.2012 17:36
kejki

To s tím trvalým bydlištěm víme.Nám šlo spíš o morální stránku věci.Myslím,že to chtějí nechat dojít do soudu a tam se pak uvidí.Vůbec netušíme jak jim pomoci nebo co mají dělat.Nájemní smlouvu jim dát nechce protože ví,že by to už byl problém.Odprodat jim taky nic nechce a ani nemůže páč je na domě exekuce.

Do kolika roků mají rodiče povinnost starat se o děcka? Když dokázal dotáhnout ženskou matce do baráku , ubouchat jí děcko měl by se postavit na vlastní nohy. Pokud by matka viděla, že je nakvartýrovaná snacha nějakým přínosem, asi by ji trpěla. A kam půjdou? V době volných bytů, hypoték, volných podnájmů. Spíš budou mít problém si vybrat. A když na to nemají? Tak ať makají jako druzí a budou mít. A legálně? AŤ matku nenaseje, ať ho nevydědí. Že by šel opruzovat zase manželčinu rodinu? Musí to být dáreček, když si nechal na baráku kde bydlí dát exekuci a ještě se bavit o morálním právu. Pokud to matka neprodá, neuhradí dluhy, tak přijde exekutor a pak ona i synáček tak rychle vystřelí z baráku že jim nenechají ani stan.

To co jsi napsal je jen tvoje doměnka (píšu to slušnou formou,protože jinak bych musel napsat něco co by se ti nelíbilo a to v ostřejším tónu).
Proč tu pouštíš slovní průjem když jsi nenapsal nic co by řešilo původní otázku?
Kde je psáno,že syn má exekuci a nechal ji napsat na matčin barák?
Kde je psáno,že snacha není přínosem?

Fakta - syn je nastěhovaný v bytě, který mu nepatří. Majitel nemovitosti si může s nemovitostí dělat co chce. Požaduje o majitelce aby trpěla něco, co trpět nechce. Syn chce aby soud přiřkl cizí majetek jemu jen proto, že mu bylo umožněno v něm bydlet. Jako milující syn s chutí na nemovitost by se měl o matku starat a pomoci jí exekuci, případně dluhy řešit. Nikde jsem neuvedl že je udělal on.
Je li snacha přínosem, musí to být obzvláště těžké vykázat ji ze svého domu a důvody velmi vážné.
Původní otázku řeší - zajít na realitní kancelář a sehnat si byt či domek. Zajít si vyřídit hypotéku.
O morálce syna, který chce na matce vysoudit něco na co nemá nárok psát nebudu. Spíš by mě zajímalo co udělá pro ni a s jakou pomocí počítá od manželčiných rodičů.
Navíc jsem byl vychován k úctě k rodičům a nedovedu si představit, že bych je nějak zneužíval a řekněte mi jak jinak se dá jednání vašeho dospělého přítele nazvat?

Dítě nedítě. Prodej nemovitosti půjde (trvalé bydliště je jen evidenčním institutem občana), souhlasíli všichni majitelé zapsaní v katastru nemovitosti a neexistuje tam věcné břemeno, teda jestli to kupce koupí i s věcným břemenem to nehraje až takovou roli. Pokud kolega nepůjde dobrovolně z domu, bude kolem toho časově dlouhá soudní tahanice s vyvrcholením v podobě soudního příkazu na vystěhování. Jo není nad to mít vlastní nemovitost, opačně je to žít na libovůli majitele.

Z druhé strany - potíže při vystěhování připraví matku o hodně peněz při prodeji, nanejvýš by to bylo natolik nezajímavé, že by se to v prvním kole neprodalo. S tm vystěhováním je to soud od soudu, někde je to otázka dvou měsíců - nemáš užívací titul, přístřeší = hotel na 2 dny a vypadni, případně tě vystěhujeme a částku budeme vymáhat. Za dobu neoprávněného užívání přísluší vlastníkovi náhrada, takže ždné bydlení zadarmo se nekoná.
Moje rada - aktivně hledat kupce, spolupracovat s exekutorem a najít bydlení pro sebe i matku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru