Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrušení trvalého pobytu rodině s dítětem

Dobrý den.Měl bych dotaz ohledně zrušení trvalého pobytu.Kolega z práce řeší tento problém.Bydlí u své matky v RD kde on nemá trvalé bydliště,ale jeho manželka a syn ano.Jeho matka je chce všechny vystěhovat a neřeší kam půjdou.Barák chce prodat a to prý třeba i s nima a ať se stará novej majitel.Je nějaká legální a právní obrana proti takovému postupu?Díky za případné rady co s tím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dítě nedítě. Prodej nemovitosti půjde (trvalé bydliště je jen evidenčním institutem občana), souhlas…
TNT 16.02.2012 11:25
TNT
Z druhé strany - potíže při vystěhování připraví matku o hodně peněz při prodeji, nanejvýš by to byl… poslední
kejki 16.02.2012 17:36
kejki

Dítě nedítě. Prodej nemovitosti půjde (trvalé bydliště je jen evidenčním institutem občana), souhlasíli všichni majitelé zapsaní v katastru nemovitosti a neexistuje tam věcné břemeno, teda jestli to kupce koupí i s věcným břemenem to nehraje až takovou roli. Pokud kolega nepůjde dobrovolně z domu, bude kolem toho časově dlouhá soudní tahanice s vyvrcholením v podobě soudního příkazu na vystěhování. Jo není nad to mít vlastní nemovitost, opačně je to žít na libovůli majitele.

Z druhé strany - potíže při vystěhování připraví matku o hodně peněz při prodeji, nanejvýš by to bylo natolik nezajímavé, že by se to v prvním kole neprodalo. S tm vystěhováním je to soud od soudu, někde je to otázka dvou měsíců - nemáš užívací titul, přístřeší = hotel na 2 dny a vypadni, případně tě vystěhujeme a částku budeme vymáhat. Za dobu neoprávněného užívání přísluší vlastníkovi náhrada, takže ždné bydlení zadarmo se nekoná.
Moje rada - aktivně hledat kupce, spolupracovat s exekutorem a najít bydlení pro sebe i matku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru