Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAFTOVÁ KAMNA - použití jiných, dostupnějších paliv

Ne. Regulátor funguje na principu vyrovnání hladin mezi plovákovou komorou a spalovacím prostorem. V první komoře regulátoru je plovák, který blokuje přítok v případě poruchy - aby palivo nepřeteklo a současně uzavře další napouštění, když dojde palivo. Je to z důvodu, kdy dojde nafta a vyhasne spalovací komora, protože nalitím nafty by se jinak dodávka obnovila, ale v horké spalovací komoře by pouze vznikal plyn a nezapálený by byl nebezpečný. Je to jistá "blbuvzdornost" .
Můj postup:
1 - při startování se otevře výtok z nádrže - jehlový ventil na šroubek - úplným povolením uzávěru a stisknutím páčky na regulátoru dolů, kde se sama zaaretuje a vrátit ji lze zatlačením, kdy se sama zvedne. Tím se palivo napouští do první i druhé komory regulátoru.
2 - Regulátor výkonu (knoflík s tečkami) se otočí na maximum a po nadzvednutí se dá otočit ještě o kousek dál do polohy, kterou jsem si pracovně nazval "sytič" - palivo začne trvale natékat do spalovacího prostoru.
3 - po zjištění přítomnosti paliva na dně spalovací komory vrátíme regulační knoflík do polohy cca 1/2 výkonu. Dále vyjmeme z levé vnější části držák s knotem a z blízkosti vtokové trubky spalovací komory vyjmeme zátku.
4 - knot v držáku zapálíme a opatrně vložíme do pravého otvoru pro zapalování. Toto můžeme nahradit jiným zapálením nafty.
5 - po zapálení paliva vrátíme knot do trubky vlevo, kde sám zhasne a uzavřeme zátkou zapalovací otvor.
6 - dírkou v plotně sledujeme správné rozhoření a splynování nafty, výkon regulujeme podle potřeby

Dávkování regulátoru má být z výroby nastavené na průtok uvedený na štítku, při jmenovité viskozitě paliva "NM" při 20°C.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny