Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Netěsnost kolem prostupu instalačního vedení v podlaze

Prosím poraďte:Jak utěsnit otvor v podlaze, kterým se do místnosti dostává kolem vedení vody a odpadu do ostrůvku kuchyňské linky vlhkost a zápach? V novostavbě se v kuchyni šířil nepříjemný zápach z kuchyňského ostrůvku, který má přívod do dřezu veden z podlahy. Po prohlídce baterkou bylo zjištěno, že kolem vedení je otvor-cca 2 cm široky a cca 30 cm hluboký. Podlaha je anhydrit a parkety, otvor je až pod anhydrit. zápach je nepříjemný, z otvoru se šíří vlhkost, možná však je to kondenzace vody na chladném potrubí zevnitř,nedokážu to odhadnout.Manžel otvor zalil sádrou, tři dny to bylo bez zápachu, pak se to vrátilo, nejspíš vzlínáním a či difuzí.Poraďte prosím co s tím, vydlabat sádrou a zalít nějakou izolací, povolat odbornou firmu? od čeho je ten nepříjemný zápach? může takhle zapáchat něco v podloží domu? nebo se to šíří kolem instalačního vedení?

Předmět Autor Datum
Smrdět by tam nic nemělo, to vypadá, že je někde cestou dolů odpad prdlý a dole se hromadí fujtajbl…
Filuta 09.02.2012 00:37
Filuta
Není někde vedle otevřený, neutěsněný pračkový sifon jako příprava pro myčku?
sHpy00n 09.02.2012 00:50
sHpy00n
upřesňuji že ten otvor vede pravděpodobně až do podloží, pod základovou desku, protože voda a odpad…
LenkaNN 09.02.2012 10:37
LenkaNN
V podloží může páchnout to, co píše filuta. je někde cestou dolů odpad prdlý a dole se hromadí fujt… poslední
čumil_old 09.02.2012 11:08
čumil_old

Smrdět by tam nic nemělo, to vypadá, že je někde cestou dolů odpad prdlý a dole se hromadí fujtajbl ze záchodů a potrubí. Kde to je? V domku nebo v paneláku? Jde se dostat dolů ke spodku šachty? V paneláku povolat údržbu. Zacpat by bylo lepší pěnou, než sádrou, pěna na rozdíl od gypsu pruží. Odstraní se ale následek, ne příčina. Smrdět tam nemá co. Není v šachtě zdechlý potkan? Ani vlhnout to tam nemá. Nebo to vede vodorovně pod parketama někam ke zdi, kde je šachta dolů? Vlhkost by naznačovala, že to prdlo v tom vodorovném položení.

upřesňuji že ten otvor vede pravděpodobně až do podloží, pod základovou desku, protože voda a odpad je tažená pod základovou deskou, a tím jak jsou trubky vedle sebe, byly obaleny jednou páskou, vyplňové materiály /beton, andhydrit/ se nedostali do prostoru mezi trubkami.co ale může páchnout v podloží?

V podloží může páchnout to, co píše filuta.

je někde cestou dolů odpad prdlý a dole se hromadí fujtajbl ze záchodů a potrubí.

A ani se tam nemusí nic hromadit. Stačí netěsnost kterou projdou plyny z kanalizace.
Mimochodem je kanalizace odvětraná na střechu?
Kdyby mělo být cítit to, co je pod deskou a to není podloží, tak by to byl takový hliněný pach.
Nemělo by se stát, že by kolem vstupu trubek pod základovou desku bylo volno. Přeci celá deska je oddělena izolací od zdiva(vlhkost, radon). Prostupy kolem trubek se olepují taky.
Někdo to oje*bal. Možná by to šlo vypěnit, ale k tomu se musí vyjádřit odborník. Sádra je v každém případě nevhodná, vlhne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru