Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Auto a duchodkyne (66)

Jezdivala jsem hodne, velkymi sluzebnimi vozy a nejsem zvykla se o auto starat. Mam Audi8 a s kazdou malickosti otravuji v servisu. Uz nejezdim, zvl. v zime. Jen v lete(casto) 100km za rodinou dcery a na vylety se psem, vnoucetem... Snim o malem aute s minimalnimi starostmi. Prosim o radu. Jake auto a jak v zime (s baterii ap.), abych mohla v pripade nutnosti vyjet. Dekuji za kazdy prispevek.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dekuji za odpovedi. Mate pravdu. Audina ma 10 let, motor pred 3 lety zcela novy a jsem s ni spokojen…
triva 07.02.2012 13:57
triva
Novější auta s elektronikou mívají nějaký odběr z baterky i když stojí. Asi by stačilo, kdybyste jed…
Yarda 07.02.2012 14:33
Yarda
Milá paní. V zimě s baterkou u auta které nejezdí máme problémy všichni, jelikož promrznutím slábne…
abcd 13.02.2012 02:08
abcd
Vazeny abcd, vase rady jsou nad zlato. Chtela bych vas mit doma. Uz jsem se zaridila s baterkou - so…
triva 19.02.2012 19:54
triva
Solární nabíječka vypadá pěkně, ale měl bych strach, aby mi kvůli tomu nějakej indián nerozbil okýnk… poslední
Prasak 20.02.2012 06:14
Prasak

Dekuji za odpovedi. Mate pravdu. Audina ma 10 let, motor pred 3 lety zcela novy a jsem s ni spokojena. Jen v zime kdyz nejedu tak mesic, musim s baterii (i novou) a ta je dost hloupe umistena. Proste myslim, ze A. je zbytecne velka, tezka a silna. Mam predstavu, ze si usetrim praci s uklidem, pracnym vyndavanim baterie (treba je i mensi, prakticky v dosahu), parkovanim, naftou...Mam takovou ideu i mopu, ktery vse setre a nezamaci, nebo lehkeho maleho vysavace bez hadic, snur a vzorne plnici sluzbu. Jsem obojim pocetne a znackove vybavena - jeste to neni ono. Snad priste. Diky a hezke dny.

Novější auta s elektronikou mívají nějaký odběr z baterky i když stojí. Asi by stačilo, kdybyste jednou za týden zajela do hyperqelbu na nákup, aby se baterka dobila. Co se pucování týká, to bych řešil občasným projetím myčkou a vyluxováním vysavačem co bývá u myčky.

Milá paní.
V zimě s baterkou u auta které nejezdí máme problémy všichni, jelikož promrznutím slábne a ztrácí sílu. Podle toho co jsem pochopil negarážujete, ale možná pokud nejste u paneláky byste si z domečku mohla ze sklepa dotáhnout prodloužení a do auta zapnout zařízení na udržování baterie. Je to v podstatě taková malinkatá nabiječka co je jen na malý odběr a udržuje funkční a nabitou baterii. Jak psal Yarda dnešní auta si berou svoje i když stojí v klidu. U mne třeba je rozdíl jestli zamknu dálkovým s alarmem a nebo klíčkem to je potom jen zamčeno ale je to o mnoho menší odběr. Ještě upozorním, že některé vozy mají i elektrické zajištění zámku - přizamčení a pokud se vytluče úplně baterka, tak se nedostane ani majitela to ani klíčkem do auta, tedy ani k baterce, a to je potom teprve radost řešit. Takže udržování aku neuškodí, pokud je to zkonstruováno i pro dobíjení v autě (některé to nedovolí a nechceme aby auto vyhořelo z nesprávného zapojení.
Ještě mohu doporučit dobíjení slunečním kolektorem, kolega s tím je spokojen a Vám by to myslím posloužilo nejlépe.Stačí to zapojit a umístit na světlo a dobíjí to pomalu ale dlooouho a nepřebije třeba http://www.kmautodoplnky.cz/autodoplnky/1622/11373 /nabijecka-autobaterii-solarni-12v-185ma.htm a to by bylo k baterii.
Co se týká servisních oprav možná byste našla ve své rodině či okolí někoho, kdo by vám vypomáhal s drobnou údržbou.V rodině možná zdarma, jinde za malý peníz. nebo spíš potom se spojit s mechanikem, který je někde v okolí a má dobré reference! a na toho se obracet s běžnostmi, taková služba má i výhodu možnosti osobnějšího přístupu, ale třeba otestovat. Nevím zda vás k změně něco nutí, ale jiné auto jiné opravy... a tak si můžete vybrat šrot a ucházejícího se zbavit, takže dobře vybírat, a jaký typ?
To záleží na tom co od něj budete potřebovat, zda
benzin,-cenu vidíme stále, ale nezamrzá, pokud byste měla možnost kombinovaného provozu na etanol tak ušetříte,

naftu... jiná spotřeba, ale v zimě tuhne...

Pokud byste volila auto s plynem také lze ušetřit, ale doporučuji si nechat před koupí prohlédnout i ten plyn ale ne prodejcem, zkontrolujte si jak dlouho má ještě platnost tlaková nádoba , jelikož se po 10ti letech musí vyměnit a to není zadarmo.

Tak ať se daří

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru